Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό ήταν η χθεσινή ποδηλατοπορεία που συνδιοργανώθηκε από πολλούς φορείς με πρωτοβουλία της Ποδηλατικής Απόδρασης. Περίπου 500 ποδηλατικές φωνές ενώθηκαν γύρω από το αίτημα για την άμεση κατασκευή των κατάλληλων υποδομών για το ποδήλατο, όπως θέσεις στάθμευσης και ποδηλατόδρομοι. Μεταξύ των αιτημάτων της χθεσινής ποδηλατοπορείας διαμαρτυρίας, ήταν και η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Πολιτεία για την καλλιέργεια της ποδηλατικής παιδείας, καθώς και η θεσμοθέτηση μιας διαδικασίας ακρόασης των αναγκών των ποδηλατών από τους τοπικούς άρχοντες, για τη χάραξη και υλοποίηση μιας πολιτικής που θα εξυπηρετεί και θα προωθεί το ποδήλατο.

 
Η ποδηλατική θάλασσα, ξεχύθηκε από την Κεντρική Πλατεία Ελευθερίας προς την Παραλία, μέσω του παράδρομου. Στη διαδρομή έγιναν δύο στάσεις και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή ενώ κατατέθηκαν και λουλούδια στα σημεία όπου το περασμένο καλοκαίρι έχασαν τη ζωή τους οι ποδηλάτες Βασίλης Πόδας και Κυριάκος Κατσάρας. Στην Παραλία έγινε διάλειμμα 20 λεπτών, προσφέρθηκαν σάντουιτς και νερά στους ποδηλάτες, έγιναν κάποιες απαραίτητες ενέργειες μικροσυντήρησης και το κονβόι ξεκίνησε για την επιστροφή.

Εμείς της Ποδηλατικής Απόδρασης, εκ των βασικών συντελεστών της χθεσινής ποδηλατοπορείας, δηλώνουμε την πλήρη ικανοποίηση και χαρά μας για την απόλυτη επιτυχία που είχε το χθεσινό γεγονός. Ελπίζουμε οι φωνές που ακούστηκαν, να φτάσουν στα αυτιά των τοπικών αρχόντων και να μπει επιτέλους το ποδήλατο στην καθημερινότητα της Κατερίνης. Χαιρόμαστε πολλαπλά που χθες διαπιστώσαμε στην πράξη, ότι η συλλογική δράση είναι και εφικτή και άκρως αποτελεσματική. Πιστοί στις διεκδικήσεις μας και τους καταστατικούς σκοπούς μας, θα συνεχίσουμε να απαιτούμε υποδομές και ασφάλεια για τους ποδηλάτες για μια Κατερίνη με λιγότερη ρύπανση, περισσότερο υγιείς κι ευτυχισμένους κατοίκους. Στην προσπάθειά μας αυτή, καλούμε τον κόσμο της Πιερίας να αγκαλιάσει τις δράσεις μας.

Θερμές ευχαριστίες στους:
Τροχαία Κατερίνης
Σοφία Αργυροπούλου, υπεύθυνη γραφείου κινητικότητας και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης
Τους μοτοσυκλετιστές του Μ.Α.Ο. Κατερίνης
Δημοτική Αστυνομία Δήμου Παραλίας

Δ.Σ. ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου