Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

«Σύλληψη ημεδαπών για ναρκωτικά»

 - Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, την 25-10-2010 και ώρα  23:30, στον Ε.Δ. Προμαχώνα Σερρών, συνελήφθησαν δυο ημεδαποί 34 και 21 ετών, διότι  προσήλθαν στο σημείο  με προορισμό τη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  με ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα του (α) δράστη και κατά τη διενέργεια  αστυνομικού ελέγχου  κατελήφθησαν να κατέχουν - μεταφέρουν - εξάγουν  5 τεμάχια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνολικού μεικτού βάρους  15,6 γραμμ., τα οποία κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Σερρών.



«Σύλληψη αλλοδαπών για νόμο περί αλλοδαπών»

- Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Πιερίας, την 25-10-2010 και ώρα 10:30΄, συνελήφθη ένας αλλοδαπός  υπήκοος Ρουμανίας 36 ετών, διότι κατελήφθη στο 417ο χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης να οδηγεί Ι.Χ.Φ. επικαθήμενο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρείας με έδρα την αλλοδαπή  και να μεταφέρει – προωθεί  στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας με προορισμό την Αθήνα και στη συνέχεια την Ιταλία οκτώ υπηκόους  Αφγανιστάν οι οποίοι εισήλθαν λάθρα σε διάφορες ημερομηνίες και χρονολογίες.
  Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο ανωτέρω δράστης παρέλαβε τους αλλοδαπούς την 24-10-2010 και περί ώρα 12:00΄ από πάρκινγκ της Ε.Ο. Θεσ/νικης - Προμαχώνα έναντι αμοιβής 500€ έκαστος, προκειμένου να τους προωθήσει στο  εσωτερικό της Χώρας και στην συνέχεια στην Ιταλία. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Κατερίνης.   

«Εργατικό Ατύχημα»
 

- Την 25-10-2010 και ώρα 12.20΄ στη συνοικία Βαρόσι Έδεσσας Πέλλας, κατά κατά τη διάρκεια εργασιών αναπαλαίωσης παλαιάς οικίας ιδιοκτησίας τριών ημεδαπών ηλικίας 37, 41 και 66 ετών κατέπεσε τμήμα τοιχοποιίας  καταπλακώνοντας τέσσερα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο και τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εργάτη αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας 41 ετών και τη μια ημεδαπή συνιδιοκτήτρια 66 ετών η οποία κατέληξε τις βραδινές ώρες ύστερα από χειρουργική επέμβαση στο Γ.Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Θεσ/νικης όπου μεταφέρθηκε και σοβαρά τον ημεδαπό συνιδιοκτήτη 41 ετών και τον έτερο εργάτη αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας 42 ετών, όπου μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Έδεσσας. Σήμερα 26-10-2010 πρωινές ώρες ο 42χρονος αλλοδαπός εργάτης υπέκυψε στα τραύματά του στο Γ.Ν. Έδεσσας.
  Από το Αστυνομικό Τμήμα Έδεσσας παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση καθώς και διενέργεια αυτοψίας από το τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Νομού Πέλλας.
  Την 15:35΄ώρα της 25-10-2010 στην Έδεσσα της Πέλλας συνελήφθη η συνιδιοκτήτρια ημεδαπή 37 ετών και με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Έδεσσας.
  Προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Έδεσσας.

«Σύλληψη ημεδαπού για νόμο περί αρχαιοτήτων και νόμο περί όπλων»

 - Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, την 25-10-2010 και ώρα 09:30΄, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών συνελήφθη ένας ημεδαπός 56 ετών, διότι κατόπιν έρευνας στην οικία του κατελήφθη να κατέχει παράνομα  αρχαία αντικείμενα,  ήτοι: (4) χάλκινα νομίσματα και (2) Βυζαντινά φλουριά. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 πιστόλι κρότου λάμψης μαζί με 66 φυσίγγια και ένα εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων.
   Τα αρχαία νομίσματα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην ΚΗ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και στη 12η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών. Το όπλο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας προς εξέταση.
  Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία θα παραπεμφθεί στο Εισαγγελέα Πλημ/κών Σερρών.

«Σύλληψη ημεδαπού για βαριά σωματική βλάβη»

- Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, την 25-10-2010 και ώρα 21.15΄στις Σέρρες, συνελήφθη ένας ημεδαπός 19 ετών, διότι την 20:15 ώρα   κινούμενος με Ι.Χ.Ε αυτ/το ιδιοκτησίας του διέκοψε την πορεία του Ι.Χ.Ε  αυτ/του που οδηγούσε ένας ημεδαπός 60 ετών, αποβιβάσθηκαν και οι δύο από  τα οχήματά τους  και αφού λογομάχησαν ο 19χρονος δράστης απώθησε βίαια τον παθόντα ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι. Μετά την πράξη του αυτή, ο δράστης επιβιβάσθηκε στο αυτ/το του και τράπηκε σε φυγή. Από διερχόμενο πολίτη ειδοποιήθηκε Ε.Κ.Α.Β. και ο παθών διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου