Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Χρήστος Καραφουλίδης για το σχέδιο «Καλλικράτης»

«Το σχέδιο «Καλλικράτης»  αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις  που έγιναν ποτέ στη χώρα μας. Με την εφαρμογή του η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται πιο ορθολογική, αποκτώντας νέα δυναμική, την ώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.  Ήρθε η ώρα να αλλάξουν όλα, μα πάνω  απ’ όλα να εξυγιανθεί  ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης και να  εκλείψουν οι νοοτροπίες που επικρατούν.

Οι  Καποδιστριακοί Δήμοι που θα αποτελούν το νέο Kαλλικρατικό δήμο Κατερίνης  θα παραδώσουν πάρα πολλά χρέη και προβλήματα, που θα δυσκολέψουν το νέο εγχείρημα.  Παράλληλα, παραδίνουν  και έναν τεράστιο και ανεκμετάλλευτο πλούτο από πόρους και ανθρώπινο δυναμικό. Για να αξιοποιηθεί όμως όλο αυτό το δυναμικό θα πρέπει να ξεπεραστούν λογικές και πρακτικές που  κρατούσαν καθηλωμένη και δέσμια,  στα κάθε λογής συμφέροντα, την τοπική αυτοδιοίκηση.
Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία αυτών που θα διοικούν τον νέο δήμο. Τα ηνία θα πρέπει να αναλάβουν  νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι, με γνώση και όρεξη για δουλειά. Πολίτες μη περιχαρακωμένοι σε στενά κομματικά πλαίσια, που έχουν όραμα για το νέο δήμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου