Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Σχόλιο του Γρηγόρη Βεγλιρή, υποψηφίου Δημάρχου Δίου – Ολύμπου, σχετικά με τις εκατέρωθεν κατηγορίες Τσιφοδήμου – Παπαθανασίου

Το τελευταίο διάστημα οι δημότες του Δήμου Δίου – Ολύμπου παρακολουθούν μία άνευ περιεχομένου προεκλογική φλυαρία μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων, χρισμένων και “ανεξάρτητων”. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και εκβιάζει έναν ολόκληρο λαό, οι κύριοι Παπαθανασίου και Τσιφοδήμος παίζουν την γάτα με τον ποντικό για το ποιός είναι λιγότερο ή περισσότερο διεφθαρμένος. Οι πολίτες του δήμου μας δεν έχουν κανένα λόγο απολύτως να πλειοδοτήσουν σε αυτήν τη συζήτηση μιας και γνωρίζουν πολύ καλά τα πεπραγμένα των δύο κυρίων. Να γυρίσουν την πλάτη και στους δύο, όπως και στους δύο χρισμένους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι δημότες μας δεν χρωστούν τίποτα και σε κανέναν. Στην πλάτη τους κάποιοι έπαιξαν παιχνίδια, υποθηκεύοντας περιουσία και χρήματα του δήμου μας.


Ο συνδυασμός “Αλλαγή Πορείας” καταθέτει ένα συνεκτικό και επεξεργασμένο πρόγραμμα, άμεσα εφαρμόσιμο για ριζικό αναπροσανατολισμό των οικονομικών του δήμου σε κοινωνικές πολιτικές, για την στήριξη του εισοδήματος και της εργασίας, εγγυάται την μόνιμη και σταθερή δουλειά, την ανακούφιση του αυτοπασχολούμενου, την δημιουργία μιας ασπίδας προστασίας για τον εργαζόμενο και την οικογένεια μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Το συγκεντρωτικό δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης επιτρέπει την κακοδιαχείρηση και την απουσία ελέγχου των οικονομικών του Δήμου. Απέναντι σε αυτό παλεύουμε για την εφαρμογή του συμμετοχικού προϋπολογισμού στο νέο Δήμο, όπου οι δημότες θα ελέγχουν και θα κατευθύνουν τα οικονομικά σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες τους.

Στις αυταπάτες του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα των εκλογών έβαλε τέλος ο κ. Παπανδρέου με την διακαναλική του συνέντευξη. Καιρός να πούνε την αλήθεια και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι για την επόμενη μέρα στο δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου