Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση για την αποταμίευση

    Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την αποταμίευση στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης σε συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Κατερίνης.
    Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δημήτριος Καραΐσκος αναφέρθηκε  στην παγκόσμια ημέρα της αποταμίευσης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου κι επισήμανε τις οφέλειές της.


    Ακολούθως ο Διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κατερίνης κ. Ιωάννης Θεοχάρης μίλησε στα παιδιά για την ιδέα και το νόημα  της αποταμίευσης. Επίσης εξήγησε στα παιδιά τη χρηστική αξία  αυτής της ωραίας συνήθειας και τα παρότρυνε να μάθουν στη ζωή τους να κάνουν  έμμεση αποταμίευση μέσω της μείωσης της σπατάλης στο νερό, στο ηλεκτρικό, στο τηλέφωνο και αλλού και άμεση εξοικονομώντας χρήματα από το χαρτζιλίκι τους  που θα τα φυλάγουν σε κουμπαρά ή σε κάποιο βιβλιάριο κατάθεσης.
    Τα παιδιά του Σχολείου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτά που άκουσαν και φάνηκε πως όλα κατανόησαν ότι μπορούν να κάνουν αποταμίευση ακόμη και τώρα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε.
   Τέλος ο αρμόδιος υπάλληλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ Ευστάθιος Ακριτίδης μοίρασε στα παιδιά κουμπαράδες για να διευκολυνθούν στην αποταμίευσή τους και να τη συνηθίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου