Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40



Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 η σχολική γιορτή του Γυμνασίου Κολινδρού με θέμα «η προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το 1940». Το θέμα παρουσίασε η αντιπρόεδρος της Εφορείας Εθελοντών Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης κ. Ιωάννα Τσίπη. Κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη δράση του Ε.Ε.Σ., η  ομιλήτρια έκανε εκτενή αναφορά στην πολυποίκιλη προσφορά  του Ε.Σ τόσο στον πόλεμο όσο και στα μετώπισθεν. Στη συνέχεια της γιορτής οι κυρίες Χρυσούλα Χρυσικού(Πρόεδρος Εφορείας Εθελοντών Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης) και Χρυσούλας Ράπτη (Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια Τομέα Νοσηλεύτικης Ε.Ε.Σ. Κατερίνης) αναφέρθηκαν στο σημερινό έργο του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης προβάλλοντας και σχετικό βίντεο.

Ιδιαίτερα συγκινητική και τιμητική ήταν η παρουσία και ομιλία της κ. Βούλας Πατουλίδου (Ολυμπιονίκου και σήμερα Τομεάρχου Εθελοντισμού του Ε.Ε.Σ.). Η κ. Πατουλίδου κάλεσε τους μαθητές να αντισταθούν στη σημερινή κατάσταση και τον εφησυχασμό των καιρών, με τον εθελοντισμό, την προσφορά, τη γνώση της ιστορίας και τον αθλητισμό. Η ομιλία της ήταν πηγαία και βγαλμένη από την ψυχή και την αγάπη της για την Ελλάδα, γι΄αυτό και καταχειροκροτήθηκε.
Το  γεγονός όμως που συγκίνησε  όλους τους παρευρισκόμενους ήταν η παρουσία των τελευταίων εν ζωή Κολινδρινών πολεμιστών του 1940. Οι υπέργηροι κ. Βουδριάς  Αλέξανδρος, Καραματσούκης Αθανάσιος και Παπουτσής Δημήτριος συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά στη γιορτή. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καραματσούκης (93 ετών) ευχαρίστησε  για την πρόσκληση, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και στο τέλος υψώνοντας τη γροθιά του φώναξε με πάθος «Ζήτω η Ελλάδα».Λίγα λόγια άφθαστη καρδιά.

Η πρωτότυπη παρουσία στη σχολική γιορτή ηρώων πολεμιστών του 1940, εθελοντριών αδελφών νοσοκόμων του Ε.Σ. (15 συνολικά με τις στολές του) και μικρών παιδιών δημιούργησε συγκίνηση, ιερό δέος, και εθνικό παλμό.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κολινδρού κ. Θωμάς Σολοποτιάς και ο Προϊστάμενος Γραφείου Β/θμιας Εκπ/σης κ. Αλεκάκης Παναγιώτης. Παρέστησαν επίσης και τίμησαν με την παρουσία τους ο ιερέας π. Παναγιώτης Τιμαμόπουλος, η Σύμβουλος των Φιλολόγων κ. Κουντουρά Νικολίνα, η Υπεύθυνη Πολιτιστικών – Καλλιτεχνικών Θεμάτων κ. Μυράντα Παππά, ο Δ/ντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού και ο πρώην Δήμαρχος Αιγινίου κ. Τερζής Αναστάσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου