Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Πολυπληθής συγκέντρωση Παπαθανασίου στη Σκοτίνα



Σε μια νέα αρχή στην τουριστική ανάπτυξη της Νότιας Πιερίας και ευρύτερα της παρολύμπιας περιοχής με ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νέου Καλλικρατικού Δήμου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, μιλώντας σε πολυπληθή συγκέντρωση στη Σκοτίνα.
Πηγή πλούτου ο τουρισμός

Κατά τον κ. Παπαθανασίου, ο τουρισμός αποτελεί τη σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα στη Νότια Πιερία
τόσο από πλευράς υποδομών όσο και από την άποψη απασχόλησης. Ο Δήμος οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μπορεί να εξελίσσεται ανεμπόδιστα ο τουριστικός τομέας.
Η προώθηση δέσμης μέτρων είναι ζωτικής σημασίας για το τουριστικό προϊόν του Δήμου, προκειμένου να βρει την ξεχωριστή του ταυτότητα και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό.
Η καθαριότητα των οικισμών, η καθαριότητα των ακτών, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός των τουριστικών οικισμών, η μέριμνα για επιπρόσθετη ιατρική φροντίδα κατά την διάρκεια της περιόδου τουριστικής αιχμής, η συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς για τη διαφημιστική καμπάνια στο εσωτερικό και εξωτερικό, θα είναι, είπε ο κ. Παπαθανασίου, μέτρα άμεσης προτεραιότητας.
Και τόνισε ότι η συγκρότηση επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης που θα λειτουργεί ως εισηγητικό όργανο προς το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή των επαγγελματιών του τουρισμού, «θεωρούμε ότι είναι πολύ χρήσιμος θεσμός για τη διαμόρφωση τουριστικής πολιτικής και την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και για το λόγο αυτό θα την ιδρύσουμε άμεσα».

«Πού στοχεύουμε»

Ως προς τη στόχευση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στοχεύουμε επίσης στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τον εμπλουτισμό του κύριου τουριστικού προϊόντος  «ήλιος - θάλασσα» με το μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα, ώστε η περιοχή να καταστεί ξεχωριστός τουριστικός προορισμός.
Στοχεύουμε και στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ο Όλυμπος, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα θρησκευτικά μνημεία, προσφέρουν δυνατότητες για την ανάπτυξη οικοτουρισμού, θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού καθώς και  αναρρίχησης, ορειβασίας, κατάβασης φαραγγιών, ορεινής ποδηλασίας.
Προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι πιεστική και ανυποχώρητη η στάση μας προς την περιφέρεια και το κράτος για να τεθεί ο Όλυμπος σε εθνικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση.
Στοχεύουμε ακόμη στην τουριστική αξιοποίηση των εκτάσεων του κάμπινγκ Σκοτίνας, στην αξιοποίηση του λιμανιού του Πλαταμώνα και στην ολοκλήρωση των έργων στο αλιευτικό καταφύγιο Λιτοχώρου καθώς επίσης και στην άμεση παραχώρηση κατά χρήση στο Δήμο των ορειβατικών καταφυγίων Πετρόστρουγκα και Κορομηλιά καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, που ενώ έχουν αποπερατωθεί βρίσκονται σε αχρησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου