Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 20 ΜΑΙΟΥ 2010

Εμείς οι εργαζόμενοι που συμμετέχουμε σήμερα Πέμπτη 20 Μάη 2010 στην απεργιακή συγκέντρωση στο  Εργατικό Κέντρο Κατερίνης εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την  πρωτόγνωρη επίθεση  που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία στα βασικά και θεμελιώδη ασφαλιστικά εργασιακά και οικονομικά μας δικαιώματά. 
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ανατροπές – σοκ που περιλαμβάνονται στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα.


Είναι ένα νομοσχέδιο made in Βρυξέλλες και Δ.Ν.T που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω, που χτυπάει σκληρά τον δημόσιο χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος και το  μετατρέπει   από κοινωνικό, διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό.
Απαιτούμε:
Να μην κατατεθεί για ψήφιση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που μειώνει εξοντωτικά τις συντάξεις μας και τις μετατρέπει σε βοηθήματα και οδηγεί τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Να σταματήσει τώρα η εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή η φοροκλοπή η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και να δοθούν στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τους μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ.
Να εισπραχθούν τα βεβαιωμένα και καταλογισθέντα χρέη και οι οφειλές των  μεγαλοεργοδοτών και να εφαρμοστούν τώρα οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που κατά περίεργο τρόπο δεν εκτελούνται.
Να πληρώσει το κράτος τις υποχρεώσεις τους στα ταμεία.
Να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά τα αποθεματικά και η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων και να σταματήσει η λεηλασία των ταμείων μας από τις ανεξέλεγκτες δαπάνες που γίνονται για να θησαυρίζουν κάποιοι.
Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι.
Να απορριφθούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι οι εργαζόμενοι  και οι συντάξεις μας.
Να ακολουθηθεί μια άλλη πολιτική που θα έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της τρόικας   και των οικονομικά ισχυρών.
Να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες, να τροποποιηθούν οι νόμοι περί ευθύνης Υπουργών, να κληθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, οι φοροκλέπτες, οι φοροφυγάδες, οι καταχραστές του δημόσιου χρήματος.
Να τα πάρουν πίσω και  μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά οικονομικά μέτρα που καταργούν τα δώρα, τα επιδόματα και μειώνουν τους μισθούς και το εισόδημά μας
Να απαγορευθούν οι απολύσεις
Να υπογραφεί ικανοποιητική ΕΓΣΣΕ και κλαδικές ΣΣΕ, υποχρεωτικές και δεσμευτικές για όλους τους εργοδότες .
Παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη, δουλειές, ικανοποιητικές Σ.Σ.Ε., πραγματικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων. 
Δουλειά για όλους. Προστασία των ανέργων
Να παγώσουν ή και να μειωθούν οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, να παταχθούν τα καρτέλ, τα ολιγοπώλια, οι εναρμονισμένες πρακτικές στην αγορά.
Δικαιότερο φορολογικό σύστημα για να πληρώσουν επιτέλους οι «φτωχοί» στη φορολογική δήλωση αλλά ΚΡΟΙΣΟΙ στη ζωή!
Να ενισχυθεί το εργατικό θεσμικό πλαίσιο και όχι να αποδυναμωθεί
   Τέλος δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας ώστε να μην επιτρέψουμε να περάσουν και να εφαρμοσθούν αυτά τα αντιασφαλιστικά, αντεργατικά, αντικοινωνικά  μέτρα.
Οι Άνθρωποι και οι Ανάγκες τους πάνω από τις Αγορές.  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Εξουσιοδοτούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να στείλει το ψήφισμα αυτό στα Μ. Μ. Ε. και σε κάθε αρμόδιο.     

                        
Για το Δ.Σ.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                        ΓΕΩΡ. ΚΟΥΤΣΙΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου