Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Η κρίση ρίχνει την τιμή του καφέ σε Καστοριά και Λάρισα


Την πτώση της τιμής του καφέ που σερβίρεται στις καφετέριες της Λάρισας και της Καστοριάς φαίνεται ότι έφερε για τα καλά η οικονομική κρίση που διανύουμε καθώς πολλά καταστήματα των δύο αυτών πόλεων  προχωρούν σε μείωση της τιμής του σε ...ένδειξη αντίστασης προς Δ.Ν.Τ
και Επιτροπή Στήριξης, αλλά και εφαρμόζοντας την παλαιά ρήση του ελληνικού λαού ότι «η φθήνια τρώει τον παρά».

Έτσι στην αρχή κάπως μουδιασμένα, αλλά στη συνέχεια πιο...  σταθερά άρχισαν να εμφανίζονται και οι σχετικές ταμπέλλες εις περίοπτον θέση που διαφήμιζαν την πτώση των τιμών! Νάτος λοιπόν και ο δημοφιλής «espresso» που έφθασε στην τιμή του ενός ευρώ μαζί με τον καπουτσίνο να κοστίζει μόνο λίγα σεντς παραπάνω.
Ο καφές που θεωρείται ως σημείο αναφοράς για την καθημερινή ακρίβεια της ζωής του νεοέλληνα με την πτώση του αναμένεται να συμπαρασύρει και άλλα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και όχι μόνο.
Βέβαια το «φθηνό» ή το «ακριβό» εκτιμάται από την κάθε πλευρά διαφορετικά:
Ο καταναλωτής βλέπει πως ο καφές στον Πύργο του Άιφελ κοστίζει κάτω από 3 ευρώ,  το ίδιο στην Ισπανία και στη Γερμανία, αλλά και στην Ιταλία όπου βρίσκεται μεταξύ 1,80 και 2,20 ευρώ, ενώ στην όχι και τόσο διάσημη «Γεωργάκη Ολυμπίου»  ο καφές σερβίρεται οπωσδήποτε από 3 ευρώ (και φθάνει μέχρι τα 4).
Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν και στην πόλη μας, την οποία όλοι λέμε πως θέλουμε να βοηθήσουμε να ξεκινήσει κάτι αντίστοιχο?
2 ευρώ ο καφές και 4 ευρώ το ποτό στη Λάρισα και την Καστοριά λοιπόν...Άντε να το δούμε και στην Κατερίνη.
Προς κάθε υπεύθυνο (ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ, εμπορικό σύλλογο ή επιμελητήριο).
 

Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης ( πιστεύω ... εκ μέρους όλων μας).

1 σχόλιο: