Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Το βραβείο ηθοποιίας στον κ. Λοβέρδο και της σκηνοθεσίας στον κ. Παπανδρέου

Το βραβείο ηθοποιίας κερδίζει εκτός συναγωνισμού ο υπουργός εργασίας κ. Λοβέρδος.
Τον απολαμβάνουμε καθημερινά στις οθόνες της τηλεόρασης να κλαίει και να οδύρεται, να ορκίζεται στο δίκαιο των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της χαροκαμένης μάνας, να παλεύει όρθιος στα τείχη ως άλλος Παλαιολόγος αποκρούοντας τα στίφη των βαρβάρων του ΔΝΤ της Ε.Ε και της Ε.Τ.


Ξαναφέρνει στις μνήμες μας το αλησμόνητο παιδί του λαού, το Νίκο Ξανθόπουλος, της δεκαετίας του 60-70, τότε που δούλευε στο γιαπί, στα μπουζούκια στην ξενιτιά της Γερμανίας, ή έψαχνε χαμένος στα βάθη της Μ. Ασίας ( όχι για μένα, για τη φουκαριάρα τη μάνα μου).
Ανυποχώρητος ο υπουργός στο πλευρό των εργαζομένων, υπερπηδάει φουριόζος τις κόκκινες γραμμές την μια μετά την άλλη κουβαλώντας στη πλάτη του το σταυρό του μαρτυρίου, το βαρύ φορτίο της υποταγής στα κελεύσματα των νέων κατακτητών. Κόκκινη γραμμή στα 35 χρόνια εργασίας, κόκκινη στα 37, κόκκινη στα σαράντα, κόκκινη στα πενήντα, άντε να τα εκατοστίσεις κυρ Λοβέρδε μας.
Είναι συγκλονιστικό ο τρόπος και μας φέρνει δάκρυα όταν βροντοφωνάζει για τη μάχη που θα δώσει στο επόμενο κάθε φορά μετερίζι την ώρα που εγκαταλείπει το προηγούμενο. Ή την ώρα που εκλιπαρεί πλήρης δακρύων τους φαρμακοβιομήχανους να μειώσουν τις τιμές για να σώσει το ασφαλιστικό σύστημα
Είναι υπόδειγμα υποκριτικής τέχνης όταν καταφέρνει και αντιπολιτεύεται στην τηλεόραση, ότι υπέγραψε ως «ευπειθώς δικός σας» στο μνημόνιο. 
Και μια πρόταση:
Μήπως θα πρέπει η κυβέρνηση στα πλαίσια της αναζήτησης εσόδων για τον περιορισμό του δημοσίου ελλείμματος να αγοράσει τα δικαιώματα των κλαυθμών και οδυρμών του κ. Λοβέρδου για να τα εξάγει ως σαπουνόπερα στην Ευρώπη, και ακόμα να πάρει μέρος στο Φεστιβάλ των Κανών διεκδικώντας το χρυσό λέοντα και το οικονομικό αντίτιμο βεβαίως-βεβαίως; 
Μήπως θα έπρεπε να ιδρυθεί  σχολή υποκριτικής τέχνης με μέγα διδάσκαλο τον κ. Λοβέρδο, τα έσοδα της οποίας να διατεθούν στον ιερό σκοπό του κ. Πετσάλνικου;
Να μην μας διαφύγει όμως ότι, αν το βραβείο υποκριτικής τέχνης το παίρνει ο κ. Λοβέρδος, το βραβείο σκηνοθεσίας ανήκει δικαιωματικά στον κ. Παπανδρέου. Αυτά να τα βλέπουν όσοι Γιωργάκη τον ανέβαζαν Γιωργάκη τον κατέβαζαν. Αποδείχτηκε Τζώρτζ ο Μέγας, ΓΙΩΡΓΟΣ  Ο ΤΡΙΤΟΣ Ο ΜΑΚΡΥΤΕΡΟΣ, όχι μόνο γιατί πέρασε τέτοια μέτρα με τόση ευκολία αλλά και για τα επόμενα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει. Τα μέτρα μας.

Υπό ανωνύμου τινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου