Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Επιτέλους, οι δήμαρχοι εκλέγονται από τους πολίτες και όχι από το χωροταξικό του Καλλικράτη
                                                    
Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας η  19μελής επιτροπή που εκλέχτηκε από τη ιδρυτική σύσκεψη της  Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης.
Η  επιτροπή με γόνιμο διάλογο συζήτησε για τις βασικές αρχές του συνδυασμού όπως καταγράφονται στην ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης και προχώρησε στην εκλογή 7μελούς Γραμματείας, συγκρότησε Γραφείο Τύπου και το οργανωτικό γραφείο, ενώ παράλληλα συστάθηκε  και η επιτροπή κατάρτισης του προγράμματος του συνδυασμού.Πρώτο μέλημα της Δημοτικής Κίνησης η παρέμβασή της για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του διευρυμένου Δήμου Κατερίνης, μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης τη συνεργασία με Συλλόγους, Φορείς, Κινήματα, σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις, η σύσταση επιτροπών της Κίνησης σε κάθε Δήμο και κάθε γειτονιά, η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και  στήριξη κάθε δραστηριότητας για την αλλαγή στο Δήμο.
Άμεσα θα ανακοινωθεί ο οριστικός τίτλος της Κίνησης, το σήμα της και θα σχεδιαστεί η ιστοσελίδα της στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ  με στόχο την επικοινωνία με τους δημότες και την ανάπτυξη ενός διαλόγου για τα προβλήματα της πόλης, τις προτάσεις και τους τρόπους για τη λύση τους.
Η  Πρωτοβουλία των Πολιτών θεωρεί ότι σε επίπεδο Κατερίνης η συζήτηση που γίνεται σε επίπεδο  χωροταξικού σχεδιασμού της για τη δημιουργία δηλαδή  3 ή 4 Δήμων δεν μπορεί να γίνεται με το τι συμφέρει το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ. και ειδικώτερα πως μπορεί πιο εύκολα να βγεί δήμαρχος από το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ.
Η  «Πρωτοβουλία » θεωρεί ότι αυτός ο τρόπος επιχειρηματολογίας υποβιβάζει τους πολίτες σε αγέλη που άγεται και φέρεται, υποβιβάζει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αρνείται την δυναμική που αναπτύσσεται τόσο στους Δήμους Πέτρας και Πιερίων όσο και στο ευρύτερο Δήμο της Κατερίνης. Μια δυναμική που αρνείται την κομματική χειραγώγηση, αρνείται την πρόσδεση των πολιτών σε άρματα υποψηφίων κομματικών δημάρχων και στρέφεται σε γνήσιες μορφές έκφρασής τους. Καλά θα κάνουν κόμματα, κομματικοί υποψήφιοι και κυβέρνηση να αφουγκραστούν τις διαθέσεις της κοινωνίας, να υποστηρίξουν  τη γνήσια έκφράση τους, να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στη λύση των προβλημάτων της  περιφέρειας.
Η  Πρωτοβουλία των Πολιτών   καλεί τους πολίτες όλου του Δήμου και όλη της Πιερίας να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια κομματικής πόλωσης, να απορρίψουν  τις πολιτικές του διαίρει και βασίλευε που ασκούνται από την κυβέρνηση και τα δύο μεγάλα κόμματα, να διεκδικήσουν την ουσιαστική συμμετοχή των δημοτών στη διοίκηση των δήμων, να διεκδικήσουν  προοπτικές ανάπτυξης  και αρμοδιότητες.
Καλεί τους πολίτες  να συσπειρωθούν στις τάξεις της Πρωτοβουλίας, να συγκροτήσουν ομάδες υποστήριξης σε κάθε γειτονιά, σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, τους καλεί να δώσουμε όλοι μαζί για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα στο Δήμο Κατερίνης.
«Επειδή η πόλη είναι οι άνθρωποί της»
Κατερίνη 18/5/2010
Το Γραφείο Τύπου  
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου