Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης της Κρήτης


Εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 69 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης διοργάνωσαν την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί», στον συνοικισμό της Ανδρομάχης, στην Κατερίνη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος πολιτών καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών της Πιερίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού και περιελάβανε επιμνημόσυνη δέηση για τους Κρήτες πεσόντες καθώς και πολιτιστικά δρώμενα που έλαβαν χώρα στο χώρο δεξιώσεων του Ναού. Τα μέλη του Συλλόγου Κρητών, τραγούδησαν ριζίτικα τραγούδια, χόρεψαν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, ενώ έγινε και προβολή οπτικού υλικού σχετικό με τη Μάχη της Κρήτης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε μέσα στον Ιερό Ναό ο αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γεώργιος Φριτζαλάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην αυτοθυσία του κρητικού λαού και στη σημασία που είχε η αντίσταση των Κρητικών στην έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε δηλώσεις του ο Αντινομάρχης Πιερίας Νίκος Μπουρονίκος σημείωσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας τιμά κάθε χρόνο τον αγώνα του Κρητικού λαού, την προσφορά τους προς την πατρίδα, καθώς και την προσφορά των Κρητών της Πιερίας. Ο κ. Μπουρονίκος υπογράμμισε ότι η Μάχη της Κρήτης είχε ιδιαίτερη σημασία για την αντίσταση κατά των ναζί και πρόσθεσε ότι συγχρόνως η Πιερία τιμά τους Κρήτες για την συμβολή στον απελευθερωτικό αγώνα της Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πιερίας Κωνσταντίνος Μανιουδάκης, η μάχη της Κρήτης υπήρξε μία μεγάλη στιγμή στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς ανεκόπη η πορεία του Χίτλερ προς τις άλλες περιοχές της Μεσογείου. Ο κ. Μανιουδάκης ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση τονίζοντας ότι κάθε χρόνο ο Σύλλογος τιμά τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου