Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Αποστολή τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από τη Βοσνία φιλοξένησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και οι τουριστικοί φορείς

    Τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από τη Βοσνία –Ερζεγοβίνη φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαΐου 2010 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και οι τουριστικοί φορείς του Νομού, με στόχο την προώθηση και προβολή του Νομού μας στην αγορά της Βοσνίας αλλά και της πολιτικής που αποφασίστηκε για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Πιερία.

    Η αποστολή από τη Βοσνία που φιλοξενήθηκε για δύο ημέρες στον Νομό μας, επισκέφθηκε τον Όλυμπο, παραδοσιακούς και παραθαλάσσιους οικισμούς και άλλες τουριστικές περιοχές του Νομού, καταγράφοντας τους τουριστικούς προορισμούς του Νομού, ενώ συγχρόνως έγιναν συζητήσεις συνεργασίας με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων της Πιερίας.

    Κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας που παρέθεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας στους Βόσνιους τουριστικούς πράκτορες, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, αφού καλωσόρισε τα μέλη της αποστολής, αναφέρθηκε στην τουριστική Πιερία, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν τουριστικό προορισμό για κάθε επιθυμία και οικονομική δυνατότητα, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και ο Νομός διαθέτει πλούσιο φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία.
   
    Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια από όλους τους φορείς του Νομού για την κατάργηση της βίζας και τη διευκόλυνση της επίσκεψης Βόσνιων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι κοινός στόχος είναι οι ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων, καθώς μέσα από τον πολιτισμό και τον τουρισμό γίνονται στενότερες οι σχέσεις μεταξύ των πολιτών των δύο κρατών.

    «Δεν περιμένουμε. Στην κρίση πηγαίνουμε με επίθεση. Οι προσπάθειες και ο αγώνας μας να ανατρέψουμε το κακό κλίμα για τον τουρισμό και την αρνητική εικόνα που υπάρχει σήμερα για την Ελλάδα συνεχίζονται αμείωτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά γίνεται άνοιγμα στην αγορά της Βοσνίας Ερζεγοβίνης που είναι μια παλιά αγορά της Πιερίας, όταν άνθιζε ο οδικός τουρισμός από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης σημείωσε ότι σκοπός της επίσκεψης είναι η προώθηση του τουρισμού της Πιερίας στους Βόσνιους και πρόσθεσε ότι με την κατάργηση της βίζας αναμένονται καλύτερα αποτελέσματα για την τουριστική κίνηση προς την Πιερία. Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας Δημήτρης Πανταλώνας ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να ανοίξει η τουριστική αγορά και ότι μετά τις συζητήσεις που θα γίνουν με τους τουριστικούς πράκτορες από τη Βοσνία θα φανούν τα αποτελέσματα.

    Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηλίας Ηλιάδης τόνισε ότι στόχος είναι να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την Ελλάδα και προς αυτή την κατεύθυνση καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα ακολουθήσουν και άλλες φιλοξενίες ξένων αποστολών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νομάρχης Πιερίας παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο της Τούζλα, σε πρόγραμμα που μεταδίδεται σε όλη την επικράτεια της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, μιλώντας για την τουριστική Πιερία και καλώντας όλους τους Βόσνιους να επιλέξουν για τις διακοπές τους τον Νομό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου