Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ. Με αλλαγές πέρασε ο «Καλλικράτης» από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Με μια σειρά αλλαγών που αφορούν σε έδρες και ιστορικές έδρες δήμων, καθώς και σε ονομασίες, εγκρίθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο για την νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης, ο γνωστός «Καλλικράτης».

Κατά την τελευταία συνεδρίαση στην Επιτροπή το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία. Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν επί της αρχής και επιφυλάσσονται στην Ολομέλεια να λάβουν θέση επί των άρθρων, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επέφερε ορισμένες αλλαγές.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σε αλλαγή σύμφωνα με την οποία καθορίζεται μεταβατική περίοδος έως το 2011 από την έναρξη της εφαρμογής του «Καλλικράτη», κατά την οποία δεν θα ισχύει το ασυμβίβαστο για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 25.000 κατοίκων.

Άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω αλλαγές στις έδρες των δήμων, με την προϋπόθεση να συμφωνούν οι τοπικοί βουλευτές όλων των κομμάτων και πάντως να γίνουν δεκτές από την Ολομέλεια, την οποία ο υπουργός δεν υποκαθιστά.

Στο νομό ΠΙΕΡΙΑΣ ο δήμος Πύδνας μετονομάζεται σε δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

2 σχόλια: