Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες, πήγαν… «Μαθητιάδα» και γύρισαν με εμπειρίες

Με πολλές διακρίσεις και πολύτιμες εμπειρίες στις αποσκευές τους επέστρεψαν από την Πρώτη Σερρών, οι αποστολές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης και του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς, που συμμετείχαν στη Θ’ Μαθητιάδα.Ειδικότερα η αποστολή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης, αποτελούμενη  από 4 μαθητές,  παρέστη στην τελετή έναρξης και στην κεντρική εκδήλωση στην Πρώτη Σερρών, ενώ φιλοξενήθηκε στο χώρο της Μαθητιάδας για 4 ημέρες.
 Στη διοργάνωση συμμετείχαν τρία ΕΕΕΕΚ απ’ όλη την Ελλάδα.  Προσηλωμένοι στο σύνθημα  της  Μαθητιάδας  «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης»  οι μαθητές έλαβαν μέρος σε αγωνίσματα στίβου. Συμμετείχαν στους δρόμους των 1000, 80 και 350μ. και άφησαν θετικές εντυπώσεις.
 Παράλληλα, η ομάδα έλαβε μέρος σε πολιτιστικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και γνωρίστηκε με μαθητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.Διοργανωτής και αρχηγός της αποστολής  ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής  Νίκος Μαντζόλης και συνοδός  καθηγήτρια  η  Φωτεινή Ιατρούδη.
Από την πλευρά του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς συμμετείχαν 7 μαθητές με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Ευάγγελο Παπανικολάου και Γεώργιο Βογιατζή.
Συνολικά οι μαθητές του Γυμνασίου κατέκτησαν  10 μετάλλια (3 χρυσά, 5αργυρά και 2 χάλκινα): «Μέσα από τη Μαθητιάδα καλλιεργείται το ήθος, ενώ το άνοιγμα που επιχειρείται – βγαίνοντας αποκλειστικά από το μάθημα και την τάξη - στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα, δίνει και μια διάσταση εξωστρέφειας στην ίδια τη λειτουργία του σχολείου μας» τονίζει σε δήλωσή του ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς Γιάννης Πούλιος.

Η «Μαθητιάδα» στην Κατερίνη
Αξίζει να σημειωθεί,  ότι η τοπική αυτοδιοίκηση συμβάλει ουσιαστικά στην συνέχεια του σημαντικού αυτού θεσμού, αφού ο Δήμος Κατερίνης έχει διαθέσει γραφείο - στο κτίριο Πόρου Αλεξανδρή - στην «Πανελλήνια Μαθητιάδα» για τις ανάγκες του νομού Πιερίας.
Το γραφείο αυτό - το οποίο στήριξε ενεργά τις προσπάθειες των σχολείων του νομού -στελεχώνεται από εθελοντές του νομού και σκοπό έχει την παροχή ενημέρωσης για τη Μαθητιάδα προς τον κόσμο της Πιερίας, αλλά και τη διοργάνωση αντίστοιχων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων.
Ας επισημανθεί, ότι η εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας ανταποκρίθηκε στα μηνύματα της Μαθητιάδας και σχολεία της περιοχής έχουν λάβει μέρος ανελλιπώς στη διοργάνωση με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό, από το 2003 έως και σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου