Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Την Παρασκευή  14 Μαΐου 2010  κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη νέα αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωστό ως πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Στο σχέδιο αυτό εμπεριέχεται και η συνένωση των τεσσάρων δήμων της Βόρειας Πιερίας σε έναν, με ονομασία «Δήμος Πύδνας», με έδρα το Αιγίνιο και ιστορική έδρα τον Κολινδρό.


Με την ρύθμιση αυτή διορθώνεται ένα προφανές λάθος που είχε διατυπωθεί στο προς διαβούλευση αρχικό σχέδιο νόμου, που, παραβλέποντας τα συντριπτικά πλεονεκτήματα του Αιγινίου έναντι οποιασδήποτε άλλης λύσης, προσδιόριζε ως προτεινόμενη έδρα τον Κολινδρό.
Το δημοτικό συμβούλιο Αιγινίου εκφράζει την ικανοποίηση του για τη διόρθωση αυτή και θεωρεί αδιανόητη οποιαδήποτε επαναφορά της συζήτησης στο θέμα αυτό, που έληξε με μια σωστή και δίκαιη λύση.
Το δημοτικό συμβούλιο Αιγινίου καλεί όλους τους κατοίκους του νέου δήμου να  αποκρούσουν μηνύματα φανατισμού και διχασμού και να σκεφτούν ότι ένας νέος ισχυρός και διευρυμένος δήμος, με πάνω από 20 χιλιόμετρα παραλίες, με λιμάνι, αλυκές, με έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους στην Ελλάδα, με σημαντικότατους αρχαιολογικούς χώρους, με βιοτεχνικό πάρκο, δυναμική πρωτογενή παραγωγή, με εξαιρετικής ομορφιάς ημιορεινή και ορεινή περιοχή, με θέση πάνω σε έναν σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο όπου διασταυρώνονται η ΠΑΘΕ, η ΠΕΟ Αθήνας - Θεσσαλονίκης, η Εγνατία οδός και η σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης – Πατρών, με εργατικούς και δημιουργικούς πολίτες και πολλά ακόμη σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, θα είναι πια ο κοινός μας δήμος με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, προς όφελος ΟΛΩΝ των κατοίκων του.
Ας δούμε, λοιπόν, όλοι με ρεαλισμό και χωρίς προκαταλήψεις τα νέα δεδομένα που φέρνουν οι συνενώσεις, αφήνοντας στην άκρη ό,τι μας χωρίζει και ας προετοιμαστούμε ώστε, για το συμφέρον μας και το συμφέρον των παιδιών μας, να κτίσουμε  μαζί το μέλλον του νέου μας ισχυρού δήμου, που ανατέλλει στη βόρεια Πιερία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΖΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΚΑΣΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΕΛΗΔΗΜΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΓΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΗΝΟΥΔΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
ΜΟΣΧΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΤΑΓΛΙΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΡΑΣΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ    

2 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο......στους φίλους Αιγινιώτες που με τον τσαμπουκά τους εκβίασαν τους Βουλευτές του Ν. Πιερίας και πήραν την έδρα απο τον Κολινδρό και την τοποθέτησαν στο Αιγίνιο.
    Το Υπουργείο τί την χρειαζόταν κύριοι την επιστημονική Επιτροπή που κόστισε τόσο πολύ στο Ελληνικό Κράτος αυτούς τους δύσκολους καιρούς?
    Οι τρείς Βουλευτές φτάνουν.
    Αυτοί γνωρίζουν καλά τι σημαίνει 60% Νέα Δημοκρατία στον Κολινδρό..
    Τώρα να αναπτυχθεί μόνον το Αιγίνιο και οι άλλοι ας ασχοληθούν με την μιζέρια και τον αφανισμό.
    Κολινδρινοί μην Ξεχάσετε ποτέ ποιοί σου την κάνανε και σεις φίλοι της Μεθώνης και της Πύδνας να τρέχετε και να μην φτάνετε….το σίγουρο είναι ότι με τον Καλλικράτη θα κουβαλάτε κρασί και θα πίνετε νερό,νερό…….=)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΠΙΕΡΙΑΣ26 Μαΐου 2010 στις 1:30 μ.μ.

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΚΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΜΕ-ΣΤΟΙΧΗΜΑ

    ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
    ΓΛΥΦΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

    ΚΑΖΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ
    ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΠΛΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ
    ΠΑΠΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΠΛΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ
    ΑΓΓΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΠΛΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ
    ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΠΛΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ
    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΑΠΛΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ
    ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ
    ΓΚΑΣΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΛΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ
    ΔΕΛΗΔΗΜΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΛΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ
    ΜΑΓΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΛΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ
    ΜΗΝΟΥΔΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΠΛΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ
    ΜΟΣΧΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ
    ΝΤΑΓΛΙΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΓΛΥΦΤΗΣ
    ΠΡΑΣΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΓΛΥΦΤΗΣ
    ΘΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ ΓΛΥΦΌΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή