Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Σύσκεψη στο Δημαρχείο του Δίου για τις καταστροφές από την ανεμοθύελλα στις αγροτικές παραγωγές

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί στο δημαρχείο του Δίου με την παρουσία του Νομάρχη κ. Παπαστεργίου, των βουλευτών κ. Παπαγεωργίου και κας Μίχου , καθώς και της επόπτριας του ΕΛΓΑ και γεωπόνων της Δ/νσης Γεωργίας , με αφορμή τις καταστροφές στις αγροτικές παραγωγές από την πρόσφατη ανεμοθύελλα.

Στη σύσκεψη η οποία έγινε στο γραφείο του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Παπαχρήστου, παρουσία και αρκετών παραγωγών , συζητήθηκαν οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ. Επίσης στη σύσκεψη έγιναν και τηλεφωνικές επαφές με την ηγεσία του ΕΛΓΑ αλλά και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στη συνέχεια κλιμάκιο με επικεφαλής τον Δήμαρχο , την επόπτρια του ΕΛΓΑ και γεωπόνων της Δ/νσης Γεωργίας , επισκέφτηκαν αγροτικές καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές του Δήμου Δίου , όπου διαπίστωσαν επιτόπου το μέγεθος των ζημιών.
Κατόπιν αυτού συμφωνήθηκε συνεργεία του ΕΛΓΑ από τις επόμενες κιόλας μέρες να αρχίσουν την καταγραφή των ζημιών, δίνοντας προτεραιότητα στις παραγωγές των κερασιών και στη συνέχεια των άλλων προϊόντων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου