Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 2010

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας που οργανώθηκε από το Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του Παραρτήματος Κατερίνης σε συνεργασία με το εργαστήριο Logistics του Τμήματος Μηχανολόγων του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης στις 1 και 2 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Meditarranean Village στην Παραλία Κατερίνης
Όλοι οι ομιλητές και σύνεδροι , Έλληνες και οι Ξένοι,  εξέφρασαν τια συγχαρητήρια προς την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου για την ιδέα της διοργάνωσης και την άψογη πραγματοποίηση της και επιτυχία σε όλους του τομείς ,γεγονός που ώθησε τους οργανωτές στην καθιέρωσή του και την επανάληψή του μετά από διετία στις αρχές του Οκτωβρίου του 2012 και πάλι στην Κατερίνη.
Στις εργασίες του Συνεδρίου  συμμετείχαν  πάνω από 250 σύνεδροι που είχαν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν 65 επιστημονικές  ανακοινώσεις και 5 posters  από Έλληνες και ξένους Επιστήμονες αλλά και τις  εξαιρετικές ομιλίες των 5 προσκεκλημένων ομιλητών , του καθηγητή  Rommert Dekker από το Πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της  « πράσινης » εφοδιαστικής αλυσίδας και τόνισε την αναγκαιότητα εφαρμογής της για περιβαλλοντικούς , οικονομικούς  αλλά και λόγους βιωσιμότητας και ανάπτυξης  των επιχειρήσεων , του καθηγητή Δημήτριου Καραγιάννη του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου της Βιέννης που απέδειξε την αναγκαιότητα χρήσης των τεχνολογιών σε όλους του τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας και φυσικά και της εφοδιαστικής αλυσίδας , του καθηγητή Remiggio Berruto του Πανεπιστημίου του Τορίνο που μίλησε για την αναγκαιότητα και χρησιμότητα των διαδικασιών της επιστήμης της Εφοδιαστικής στη διαχείριση της Βιομάζας  και του καθηγητή Μιχάλη Μπουρλάκη του Πανεπιστημίου του Κεντ της Αγγλίας που παρουσίασε την Αλυσίδα Εφοδιασμού στο Δίκτυο του Λιανεμπορίου συγκρίνοντας παράλληλα τις πρακτικές Ελληνικών και Βρετανικών Επιχειρήσεων.  Στην επίσημη τελετή έναρξης  που έγινε το βράδυ της Παρασκευής και την οποία  χαιρέτησαν ο Νομάρχης Πιερίας κ Γ. Παπαστεργίου, οι βουλευτές κκ Μαρία Μίχου και Αθ. Παπαγεωργίου , ο Δήμαρχος Δίου κ Γρ. Παπαχρήστου , ο αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης κ. Ζ.Σατραζέμης και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πιερίας και του βουλευτή κ. Κ.Κουκοδήμου μίλησε ως κεντρικός ομιλητής ο κ Ελευθέριος Ιακώβου καθηγητής του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε.  με μία πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση σχετικά με την σημασία των καινοτομιών στην τοπική , περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας ιδιαίτερα στις δύσκολες σημερινές αντιξοότητες και συνθήκες.
Την Κυριακή προσκεκλημένοι ομιλητές και σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν με την φροντίδα του Δήμου Δίου στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείου του Δίου ώστε  να γνωρίσουν τις αρχαιότητες του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου