Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ούτε η χούντα!

Με μαφιόζικες μεθόδους η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» επιχειρεί να στήσει παράπλευρα διόδια στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς για να τιμωρήσει τους απείθαρχους οδηγούς, φορτηγών κυρίως, που παρακάμπτουν το μετωπικό σταθμό διοδίων της εθνικής οδού για να μην πληρώσουν το υψηλό αντίτιμο της διέλευσής τους.


Το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που οι φορείς της Πιερίας συσκέπτονταν στη Νομαρχία για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν τα σχέδια της εταιρείας-που αντιτίθενται στις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι δεν θα μπουν παράπλευρα διόδια πριν βελτιωθεί το παράπλευρο οδικό δίκτυο- η ΑΙΓΑΙΟ προχωρούσε στην τοποθέτηση τσιμεντένιων μπαρών, αποκλείοντας τις εισόδους και εξόδους του κόμβου της Λεπτοκαρυάς.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κάτοικοι της περιοχής  μπήκαν μπροστά στα φορτηγά της εταιρείας και σταμάτησαν τη επιχείρηση.
Χαράματα το πρωί της Παρασκευής, η εταιρεία άρχισε να ξανατοποθετεί τις τσιμεντένιες μπάρες.

Κάτοικοι της περιοχής, μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων κινητοποιήθηκαν και πάλι, ζητώντας εξηγήσεις από την εταιρεία, η οποία, με την έγκριση και της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε, έστελνε τους οδηγούς σε επικίνδυνους παρακαμπτήριους δρόμους του επαρχιακού και δημοτικού δικτύου, με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι κι αφού κανείς από την εταιρεία-ούτε καν η επιβλέπουσα του δημοσίου-εμφανίστηκε να δώσει εξηγήσεις, μηχάνημα του δήμου Ανατολικού Ολύμπου απομάκρυνε τις τσιμεντένιες μπάρες, υπό το χειροκρότημα των συγκεντρωμένων κατοίκων.

Λύση στο πρόβλημα καλείται να δώσει τώρα ο εισαγγελέας, που κάλεσε για τις 2.00 το μεσημέρι σε ακρόαση τους δημάρχους της περιοχής και εκπροσώπους της ΑΙΓΑΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου