Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Για διόδια

Η Υποψήφια για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  Ασημίνα Ξηροτύρη  του συνδυασμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ»,  θα βρεθεί αύριο στην Κατερίνη για να συναντηθεί με τα κινήματα που συγκροτούνται από  «ομάδες πολιτών κατά των διοδίων»,  στη συνέχει στα  τοπικά ΜΜΕ θα δώσει συνέντευξη για το θέμα , αλλά και άλλα προβλήματα του Νομού.


Για το μεγάλο αυτό ζήτημα «των πολλών σταθμών διοδίων σε όλο το δίκτυο της χώρας ακόμη και σε παράπλευρες των  οδούς, σε φτωχές αστικές ή αγροτικές περιοχές   που δεν έχουν άλλη οδική διέξοδο» η  Ασημίνα Ξηροτύρη μεταξύ των άλλων δήλωσε:

Καταρχήν πρέπει να μάθουν όλοι οι πολίτες   ότι οι Συμβάσεις Παραχώρησης των Μεγάλων  Οδικών κυρίως  Αξόνων της χώρας  με όλες τους τις λεπτομέρειες κυρώθηκαν με νόμο από τη Βουλή που ψήφισε η τότε Κυβερνητική πλειοψηφία (ΝΔ) και η αξιωματική αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ). Δεν είναι επομένως μόνο συμβάσεις   «Σουφλιά» αλλά του δικομματισμού,   οι οποίες   μεταξύ των πολλών άλλων αρνητικών  έχουν  το πρωτοφανές και απαράδεκτο πολιτικά και τεχνικά « η σύμβαση ενός δημόσιου έργου με όλες τις οικονομικές και τεχνικές λεπτομέρειες  να αποτελεί νόμο του κράτους και η οποιαδήποτε τροποποίηση  όσο επιβεβλημένη και αν είναι , ακόμη και  κοινωνικά, να  χρειάζεται κύρωση από τη Βουλή».
Είναι ευκαιρία να μάθουν ακόμη οι πολίτες  ότι οι συμβάσεις αυτές έχουν παραχωρηθεί με ιδιαίτερα  ευνοϊκούς όρους στους  κατασκευαστικούς ομίλους,   έχουν επιφέρει υπερδιπλασιασμό των διοδίων στις Εθνικές Οδούς που άρχισαν να εισπράττονται  πριν ακόμη προχωρήσει η  έναρξη  των εργασιών κατασκευής. Πληρώνουμε δηλαδή προκαταβολικά.
Επίσης ότι το ελληνικό δημόσιο (οι πολίτες δηλαδή) προκαταβάλει σχεδόν το ένα τρίτο της δαπάνης του έργου και θα αρχίσει να εισπράττει μετά από σαράντα χρόνια, ενώ από   αναλύσεις που έγιναν όχι   μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό τα έργα αυτά των συμβάσεων παραχώρησης έχουν τελικά διπλάσιο.
Πληρώνουμε δηλαδή ως πολίτες  προκαταβολικά και με πανωτόκι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου