Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σοφία Μαυρίδου: “Οφείλουμε να περιφρουρήσουμε την τοπική μας αγορά”

Επίσκεψη της Υπ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σ. Μαυρίδου, συνοδεία περιφερειακών συμβούλων, στον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης

Τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης επισκέφθηκε, την Παρασκευή, η Σοφία Μαυρίδου, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη “Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”. Την κ. Μαυρίδου και τους υπ. Περιφερειακούς συμβούλους Θεόδωρο Αγοραστό, Παναγιώτη Καζά, Νίκο Μακρίδη, Παύλο Μπασδάρα, Δημήτρη Μπέη και Λάκη Παπαϊωάννου υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας και τα μέλη του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Γρούντας, Ελένη Ηλιάδου, Νίκος Πάππας και Ηλίας Τάπρας.



Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία του Εμπορίου και πως αυτό πλήττεται από την οικονομική κρίση, τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών αλλά και το παρεμπόριο και το πλανόδιο εμπόριο.

Μάλιστα, ο κ. Ρέχας και τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν για τα προβλήματα της αγοράς της Κατερίνης και κατέθεσαν στην κ. Μαυρίδου συγκεκριμένες προτάσεις για την έξοδο της αγοράς από την κρίση.

Οι προτάσεις είναι οι εξής:

•    Ανάδειξη του Ολύμπου ώστε να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στην Πιερία.
•    Ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός.
•    Δημιουργία ενός “Πιερικού Πανεπιστημίου” το οποίο  να περιέχει τμήματα όπως δασοπονίας και τουριστικών επιχειρήσεων με έδρα την Κατερίνη.
•    Ανάγκη διατήρησης του παλμού της πόλης. Η Αγορά αντιμετωπίζει δύο σοβαρότατα προβλήματα: αφενός την έλλειψη ρευστότητας και αφετέρου την αύξηση των φόρων, τα νέα οικονομικά μέτρα που με την παράλληλη μείωση των μισθών και των συντάξεων έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε αδιέξοδο. Χρειάζεται, επίσης, ενεργοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
•    Οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν την ανεργία. Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης είναι το Επίδομα Ανεργίας να γίνει Επίδομα Εργασίας έτσι ώστε να βοηθηθούν όλοι: φορείς, ταμεία και άνεργοι.
•    Επιτακτική ανάγκη για αναδιάρθρωση της αγοράς της Κατερίνης. Ένας από τους λόγους είναι τα υπέρογκα ενοίκια που πληρώνουν οι καταστηματάρχες στον πεζόδρομο της Κατερίνης.
   
Με το πέρας της συνάντησης, η κ. Μαυρίδου τόνισε:

“Η στήριξη του Εμπορίου είναι θέμα επιβίωσης των ΜΜΕ και της χώρας μας γι αυτό και είναι μονόδρομος. Όπου το εμπόριο ανθεί, υπάρχουν ακμάζουσες κοινωνίες. Οφείλουμε όχι απλώς να κρατήσουμε ζωντανή την εμπορική δραστηριότητα στον τόπο μας αλλά και να εργαστούμε για την περαιτέρω ανάπτυξή του καθώς αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις ως απόρροια της παγκοσμιοποίησης, του πλανόδιου εμπορίου και του παρεμπορίου αλλά και της λειτουργίας των πολυκαταστημάτων. Οφείλουμε να περιφρουρήσουμε την τοπική μας αγορά από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Ακόμη, ζητάμε να σταματήσει η άδικη φορολόγηση, να εφαρμοστούν μέτρα στήριξης της αγοράς, να ενισχυθεί η ρευστότητα επιχειρηματιών και καταναλωτών αλλά και να ληφθούν μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας. Είμαστε δίπλα στον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης και στις προσπάθειές του να κρατήσει ζωντανό τον παλμό της τοπικής μας αγοράς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου