Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη εκπροσώπου του Οργανισμού σχολικών Κτιρίων στην Πιερία

Μετά από παρέμβαση της Βουλευτού Μαρίας Μίχου για το στεγαστικό πρόβλημα

Σε σχολικά συγκροτήματα  της Πιερίας, και συγκεκριμένα στο 3ο  γυμνάσιο και λύκειο Κατερίνης και στο γυμνάσιο και λύκειο Κονταριώτισας στο Δήμο Δίου, μετέβη χθες το πρωί η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου μαζί με τον   μηχανικό  του Τμήματος Διεύθυνσης  Εξοπλισμού του Οργανισμού  Σχολικών Κτιρίων κ. Αντώνη Σαββάκη.
Ο κ. Σαββάκης ήλθε στην Πιερία έπειτα από   παρεμβάσεις που έκανε  της  κα Μίχου στον  Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων,  προκειμένου να επισπευστούν οι εργασίες   για την τοποθέτηση των αιθουσών που απαιτούνται στο 3ο γυμνάσιο και λύκειο Κατερίνης. Ένα ζήτημα για το οποίο η Βουλευτής έχει εκφράσει το έμπρακτο ενδιαφέρον της, την  τελευταία τριετία.


ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ
Κατά  την επίσκεψη στο 3ο γυμνάσιο και λύκειο Κατερίνης, η Βουλευτής κα Μίχου με τον εκπρόσωπο του Ο.Σ.Κ. κ. Σαββάκη,  συζήτησαν με τους διευθυντές των δυο σχολείων, κ. Ιορδάνη Τσαουσίδη  και Κωνσταντίνο Πιπίλη, καθώς  τον εκπρόσωπο του Δήμου Κατερίνης κ Χαράλαμπο .Καρατζόγλου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει 750 μαθητές και μαθήτριες.
Ο κ. Σαββάκης ενημερώθηκε από τη Βουλευτή για τα  προβλήματα και τις προσπάθειες που έχουν γίνει, έτσι ώστε να βρεθεί ικανοποιητική λύση, ενώ από την πλευρά τους οι διευθυντές των σχολείων και ο εκπρόσωπος του Δήμου ενημέρωσαν τον εκπρόσωπο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων   για τις ενέργειες που έγιναν από την πλευρά τους.
Όπως υπογράμμισε η κα Μίχου στόχος είναι να υπάρξει στο άμεσο μέλλον μια μόνιμη κατασκευή η οποία θα λύσει οριστικά το πρόβλημα με την κατασκευή παράλληλα και ενός γυμναστηρίου που το σχολείο δεν διαθέτει.
Όπως πρόσθεσε πέρα από την έλλειψη αιθουσών το 3ο σχολικό συγκρότημα δε διαθέτει γυμναστήριο αλλά ούτε και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Η Βουλευτής στο περιθώριο της επίσκεψης στο σχολείο συναντήθηκε επίσης με τους μαθητές του δεκαπενταμελούς τους οποίους άκουσε με προσοχή. Οι μαθητές περιέγραψαν στην κα Μίχου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, αναγνώρισαν την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους εκπαιδευτικούς για την επίλυση των προβλημάτων αυτών και υποσχέθηκαν ότι θα έχουν συνάντηση με τη Βουλευτή για να συζητήσουν πιο διεξοδικά και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν.
ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΑΣ
Στο γυμνάσιο και λύκειο Κονταριώτισας η κα Μίχου με τον κ. Σαββάκη συναντήθηκαν με τον διευθυντή του γυμνασίου κ. Ιωάννη Δημητριάδη και  εκπροσώπους του Δήμου οι οποίοι  τους περίμεναν,  όπου έγινε ενημέρωση  για τα προβλήματα του κτιρίου. Ο εκπρόσωπος του Ο.Σ.Κ. κ. Σαββάκης έλεγξε τους χώρους όπου θα τοποθετηθούν οι δυο αίθουσες που έχουν ζητηθεί από το λύκειο, και ενημέρωσε τον διευθυντή και τους εκπροσώπους του Δήμου για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου