Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις εργασίες που πρόκειται να ξεκινήσουν για την κατασκευή των Πλευρικών Σταθμών Διοδίων της Λεπτοκαρυάς


Η κατασκευή των πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο Λεπτοκαρυάς προβλέπεται από την Σύμβαση Παραχώρησης, είναι απολύτως νόμιμη και ξεκινά κατόπιν έκδοσης όλων των απαραίτητων αδειών και λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων.
Η Εταιρεία ως όφειλε ενημέρωσε εγκαίρως το Δημόσιο, τον Ανεξάρτητο Μηχανικό και την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας που εξέδωσε και την σχετική Αστυνομική Απόφαση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η οποία έχει κοινοποιηθεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από τις 18/09/2010.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Απόφαση, για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες, η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την Λεπτοκαρυά (με κατεύθυνση/ προορισμό την Κατερίνη/ Θεσσαλονίκη) θα εξυπηρετείται από τον ανισόπεδο κόμβου Λιτοχώρου.
Η κατασκευή των πλευρικών σταθμών διοδίων στον κόμβο Λεπτοκαρυάς είναι απαραίτητη γιατί στο συγκεκριμένο σημείο το υφιστάμενο παράπλευρο οδικό δίκτυο χρησιμοποιείται από τα διερχόμενα οχήματα για την παράκαμψη του μετωπικού σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς.
Οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά ώστε τα βαριά κυρίως οχήματα να πάψουν να χρησιμοποιούν τοπικά το παράπλευρο δίκτυο καταστρέφοντάς το και αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων.
Τα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς, όταν αυτά κατασκευαστούν, θα αφορούν όσους κάνουν χρήση του Αυτοκινητόδρομου. Η χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου παραμένει για όλους ελεύθερη χωρίς διόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου