Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση Θανάση Παπαγεωργίου μετα συνάντηση για διόδια

Συνάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη και του Γ.Γ. κ. Σ. Λαμπρόπουλου, με τους 4 βουλευτές του νομού, τους δημάρχους Δίου, Λιτοχώρου και Αν. Ολύμπου και μελών της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων. 

Ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου δήλωσε μετά την συνάντηση:
«Από την συνάντηση και την συζήτηση που έγινε διαφάνηκε συμφωνία σε πέντε σημεία:


1.    Να πραγματοποιηθεί επίσκεψη της ηγεσίας και κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών για να εξεταστούν επιτόπου τα προβλήματα και να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις

2.    Να δρομολογηθεί σύντομα η κατασκευή των δύο γεφυρών και του τμήματος του ενός περίπου χιλιομέτρου του παράπλευρου δρόμου, στην άνω πλευρά του εθνικού δρόμου μεταξύ Λιτοχώρου Λεπτοκαρυάς για την εξυπηρέτηση της τοπικής κίνησης.

3.    Στο διάστημα αυτό να αποτραπεί η κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων (νταλίκες) από τους παράπλευρους δρόμους μέσα και γύρω από τους οικισμούς

4.    Να αποφευχθεί η εγκατάσταση των παράπλευρων διοδίων κι αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω των συμβατικών υποχρεώσεων και επιμείνει η Εταιρία στην εγκατάστασή τους να εξασφαλιστούν κάρτες ελεύθερης διακίνησης των δημοτών του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

5.    Επιτάχυνση της διαδικασίας διέλευσης σ όλο το μήκος της εθνικής οδού με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας.

 Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναγνωρίζει τα προβλήματα που προέκυψαν στην περιοχή της Νότιας Πιερίας μετά την υπογραφή της σύμβασης  παραχώρησης, από τον υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης τον κ. Γ. Σουφλιά,  και τις δεσμευτικές υποχρεώσεις που ανέλαβε το δημόσιο με την υπογραφή αυτής της σύμβασης.
Θα πρέπει να επισημανθεί πως η ηγεσία του Υπουργείου έδειξε συνέπεια και τήρησε τις δεσμεύσεις της, τόσο στο θέμα των διοδίων του Αιγινίου όσο και των Τεμπών.
Επίσης ανακοινώθηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας δημοπράτησης της περιφερειακής οδού Κατερίνης με πιστώσεις του Υπουργείου η οποία θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους καθώς και της 13ης παλιάς εθνικής οδού η οποία κι αυτή τίθεται σε προτεραιότητα δημοπράτησης και κατασκευής.
Θεωρώ ότι η σύσκεψη είχε θετικό αποτέλεσμα. Η αποφασιστικότητα και η συνέπεια της Κυβέρνησης είναι δεδομένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου