Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: «Ήμουν κι εγώ στην Αίγυπτο…»

 Την Αίγυπτο  -Κάιρο και Αλεξάνδρεια-  επισκέφθηκαν 34 μαθητές και 5 καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης στα πλαίσια Προγράμματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων με θέμα: «Γνωριμία με τις κοιτίδες του ελληνισμού της Αιγύπτου» από την Τετάρτη 10 ως την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010.
Εμπειρίες πρωτόγνωρες, συγκινητικές και μοναδικές έζησαν οι μαθητές μας στις Πυραμίδες, τη Σφίγγα, τη διάσημη αγορά Χαν Ελ Χαλίλι και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου με τα πλούσια ευρήματα του τάφου του Τουταγχαμών. Επισκέφθηκαν επίσης και παρουσίασαν παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της περιοχής μας στα 2 ελληνικά σχολεία, την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου και το Αβερώφειο Λύκειο Αλεξανδρείας καθώς και ενώπιον του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄. Το σπίτι του Καβάφη και η σύγχρονη Βιβλιοθήκη στην Αλεξάνδρεια εντυπωσίασαν τους πάντες.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους φορείς που πάντα στηρίζουν την προσπάθειά μας για την ποιοτική πολιτιστική δραστηριότητα, τον Μητροπολίτη μας κ.κ. Αγαθόνικο, το Νομάρχη Πιερίας κ. Παπαστεργίου, το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Χιονίδη, το Δήμαρχο Δίου κ. Παπαχρήστο καθώς και το Διευθυντή και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης.

Στόχοι Θρησκευτικής, Πολιτιστικής, Κοινωνικής και Συναισθηματικής Εγγραμματοσύνης εντοπίζονται  στα Προγράμματα της Εκπαίδευσης και «ο δρόμος για την Ιθάκη είναι … μακρύς!»  

Οι Καθηγητές
Μπέζα Σοφία, Φυσικής Αγωγής
Ελευθεριάδου Σοφία, Φιλόλογος
Παξιμαδάκη Ειρήνη, Φιλόλογος
Αναγνώστη Δήμητρα, Φιλόλογος
Αλμπέρης Γεώργιος, Φυσικός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου