Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 2010

Τον «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 2010» συνολικής απόστασης 9.800μ. διοργανώνει  ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας ‘’Αλέξανδρος Υψηλάντης’’, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας ‘ΖΕΥΣ’, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και το Δήμο Κορινού. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010.
Καλούνται όλοι οι δρομείς(ανεξάρτητοι και οργανωμένοι σε σύλλογο), οι ΣΕΒΑΣ κάθε πόλης και όλοι οι φίλαθλοι να παραστούν στον αγώνα.  Φέτος, η διοργάνωση διεξάγεται με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του μνημείου παραδοσιακής ποντιακής λύρας - στην πλατεία του χωριού - την παραμονή του αγώνα.


Ως αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Η διαδρομή είναι ευχάριστη αλλά και ιδιαίτερα απαιτητική καθώς συμπεριλαμβάνει συχνές υψομετρικές αυξομειώσεις(ανηφόρες και κατηφόρες). Το τερέν περιλαμβάνει άσφαλτο, χώμα και χαλίκι. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11π.μ.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην πλατεία του χωριού για την παραλαβή των αριθμών τους.
 Η διαδρομή σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από τους εθελοντές και ποδηλάτες του  Συλλόγου Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας. Στην ομαλή διεξαγωγή αγώνα καθοριστική θα είναι και η συνδρομή των ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά μπλουζάκια. Επιπρόσθετα, στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης θα γίνουν βραβεύσεις.

Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από εθελοντικές ομάδες. Ειδικότερα από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική ‘Ενωση  Έρευνας και Διάσωσης Ν. Πιερίας.
Σταθμός ανεφοδιασμού θα υπάρχει στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής.  Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά και φρούτα καθώς και μπουφές με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 δεν θα επιτραπεί.
Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010. Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα με επιτυχία. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με fax στο 2351091291 και στο 2351351111 (να αναγράφεται η ένδειξη ‘Υπόψη κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη‘). Εναλλακτικά, με την αποστολή mail στο ipsilantis@hol.gr και apsd.zeus@gmail.com αντίστοιχα.
Στις δηλώσεις συμμετοχής (δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα) θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο επικοινωνίας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Πρόσβαση στο χωριό της Νέας Τραπεζούντας: H Ν. Τραπεζούντα βρίσκεται μεταξύ Κορινού και Κατερίνης σε απόσταση 7 χλμ. Οι αθλητές που θα έρθουν από Βορρά θα αφήσουν την Εθνική οδό στην έξοδο της Κατερίνης (πριν το τούνελ) και θα στρίψουν δεξιά ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη.
 Στα δεύτερα φανάρια (Νέα Χράνη) θα στρίψουν αριστερά (υπάρχουν και οι σχετικές πινακίδες). Η Ν. Τραπεζούντα είναι αμέσως μετά το χωριό του Κάτω Αγιάννη.
Οι αθλητές που έρχονται από Νότο θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με την διαφορά ότι αφήνουν την Εθνική οδό στην δεύτερη έξοδο για Κατερίνη.


Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται στα τηλέφωνα 6974320831 και 2351351257 (Γρηγοριάδης Δημήτρης), 6977880540 (Σεïταρίδης Δημοσθένης) και 6937054415 (Παραδεισόπουλος Βασίλης).
Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»(http://www.zeusrunnersclub.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου