Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

«Απελευθέρωση της αγοράς των μεταφορών με προστασία των επενδεδυμένων συμφερόντων των επιχειρηματιών του κλάδου»



Τα οφέλη που θα προκύψουν για την οικονομία και η συμβολή στην διαδικασία της ανάπτυξης από την απελευθέρωση της αγοράς των μεταφορών αλλά και την ανάγκη να προστατευτούν τα επενδεδυμένα συμφέροντα των επιχειρηματιών του κλάδου επεσήμανε στην ομιλία του, στην ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, στη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Οδικές εμπορευματικές μεταφορές».

Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε πως «βρισκόμαστε μπροστά σε δύο προβλήματα, μπροστά σε δύο ανάγκες, σε δύο προκλήσεις. Βρίσκεται η κυβέρνηση, βρίσκεται όλο το πολιτικό σύστημα, βρίσκεται η Βουλή σήμερα και με αφορμή με την κατάθεση του νομοσχεδίου. Η απάντηση στη λύση του ενός προβλήματος είναι η απελευθέρωση της αγοράς των μεταφορών, είναι το άνοιγμα της αγοράς των μεταφορών, είναι η δημιουργία συνθηκών ανταγωνιστικής λειτουργίας, η δημιουργία συνθηκών συγκριτικών πλεονεκτημάτων για να μπορεί να σταθεί αυτή η αγορά, να προσφέρει στη πορεία της ανάπτυξης για να μπορεί να προσφέρει από καλύτερη θέση στο σκληρό ανταγωνισμό του περιβάλλοντος χώρου των μεταφορών από άλλες χώρες, για να πορευθεί στη νέα περίοδο με δημιουργικό ρόλο.
Και η άλλη ανάγκη είναι αυτή της προστασίας των επενδεδυμένων  συμφερόντων των επιχειρηματιών, οι οποίοι για χρόνια διακονούν αυτό το χώρο. Είναι η προστασία των περιουσιών μέσα από αυτή τη μεταβολή. Είναι αλήθεια πως είναι μια δυσχερής υπόθεση η αντιμετώπιση του προβλήματος και η λύση χωρίς μεγάλες επιπτώσεις.
Νομίζω ότι η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έφερε -και ο Υπουργός με σύνεση και υπευθυνότητα- κατάφερε να οδηγηθεί σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι θετικό».
Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε με έμφαση πως «πρέπει να δώσουμε λύσεις, οι οποίες θα είναι επ’ ωφελεία της κοινωνίας, επ’ ωφελεία του κλάδου των μεταφορών, επ’ ωφελεία της οικονομίας. Αυτό είναι που προεξάρχει. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, το κρίσιμο μέγεθος, το κρίσιμο αγαθό για τούτη την ώρα, για αυτή την περίοδο, δεδομένου ότι ο κλάδος –και δεν είναι πάρα πολλοί οι κλάδοι που συμβάλλουν σε τέτοιο ποσοστό στην ανάπτυξη, στην παραγωγή πλούτου στο Α.Ε.Π. με 7% και στην απασχόληση- απασχολεί εκατόν δέκα χιλιάδες εργαζόμενους. Όπως και αν το δει κανείς ο κλάδος είναι πάρα πολύ σοβαρός» και ζήτησε στη συνέχεια από τον αρμόδιο υπουργό κ. Δ. Ρέππα στις επόμενες μέρες να δεσμευτεί σε συγκεκριμένα σημεία που αφορούν το ασφαλιστικό, για το αναπτυξιακό για τον ΟΑΕΔ και τη δυνατότητα να επιδοτούνται οι απασχολούμενοι εργαζόμενοι στις μεταφορικές εταιρείες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου