Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου στον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης

 Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Κατερίνης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης.
Στην ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Ρέχας στον βουλευτή Πιερίας τόνισε τη σημαντική πτώση της εμπορικής κίνησης στην Κατερίνη και τη δεινή θέση στην οποία έχουν έλθει οι έμποροι.
Σημείωσε πως οι αλλεπάλληλες αλλαγές και τροποποιήσεις στο φορολογικό σύστημα, έχουν ως μόνιμο «θύμα» τους εμπόρους που προσπαθούν να ανταποκριθούν μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.
Δυσβάσταχτες χαρακτήρισε τις φορολογικές απαιτήσεις από τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ αναφερόμενος στην τουριστική περίοδο, τόνισε πως αν και ήρθε κόσμος στην Πιερία, δεν υπήρξε αντίστοιχη αγοραστική κίνηση στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
Το 95% των ερωτηθέντων σε μίνι τηλεφωνική έρευνα που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος πριν από το καλοκαίρι, δήλωσαν πως ο τζίρος τους έπεσε σε ποσοστά από 30% έως 50%, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και τόνισε πως η εικόνα επιδεινώθηκε ιδιαίτερα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.
Ζήτησε τη συνδρομή του κ. Κουκοδήμου στο αίτημα που θέτουν οι έμποροι στην κυβέρνηση για επιδότηση των θέσεων εργασίας, ώστε να μην προχωρήσουν σε απολύσεις, στη διάρκεια του δύσκολου όπως διαφαίνεται χειμώνα.
Με το μέτρο αυτό, τόνισε ο κ. Ρέχας, βοηθούνται τόσο οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν προσωπικό όσο και οι εργαζόμενοι.
Ένα από τα αιτήματα που επίσης έθεσε ο κ.Ρέχας υπόψη του κ. Κουκοδήμου είναι αυτό της επαναφοράς του μέτρου της τμηματικής καταβολής του ΦΠΑ, όπως και η μείωση του συντελεστή κέρδους στα βιβλία β’ κατηγορίας από 15% που είναι σήμερα.
Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, στην αδυναμία των πολλών εμπορικών επιχειρήσεων  να ανταποκριθούν στις πάγιες υποχρεώσεις τους και στην απαισιοδοξία για το χειμώνα που έρχεται.
Τόνισε ακόμη πως αν δεν υπάρξουν αναπτυξιακά κίνητρα και στήριξη από την πλευρά της πολιτείας η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο.
Τέλος, ένα από τα θέματα που έθεσε ο κ.Ρέχας στον βουλευτή Πιερίας ήταν αυτό της διεκδίκησης πανεπιστημιακού τμήματος στην Κατερίνη, με αφορμή και το σχέδιο μεταφοράς, συγχωνεύσεων πανεπιστημιακών τμημάτων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Κουκοδήμος
Ούτε ένας παραγωγικός φορέας δεν έχει μείνει που να μην εκφράζει ανησυχία για την ύφεση και την απουσία ουσιαστικής αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης, δήλωσε ο κ. Κουκοδήμος και συμπλήρωσε: «Τα αναπτυξιακά εργαλεία του κράτους δεν αξιοποιούνται, το πρόβλημα της ρευστότητας φουντώνει και η επιχειρηματικότητα δέχεται πρωτοφανή πίεση. Η επιχειρηματική κοινότητα απαιτεί λιγότερη γραφειοκρατία και ουσιαστική στήριξη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου