Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΝΕΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που είναι στη διάθεσή μας ,τα τμήματα με 28-30 μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Πιερία, ανέρχονται σε πάνω από 35.
Προφανώς η Διεύθυνση της Δ/θμιας Εκπ/σης θα γνωρίζει επακριβώς το αντίστοιχο νούμερο που υποθέτουμε βάσιμα ότι είναι μεγαλύτερο. Πολύ μεγαλύτερο είναι το πλήθος των τμημάτων με 25-28 μαθητές .Στο συγκρότημα 3ο Γυμ-.Λυκ. Κατερίνης θα τοποθετηθούν κοντέινερ  (και εργαστήριο θα γίνει αιθ.διδασκαλίας)προς  δόξα  του προγραμματισμού  των εμπλεκόμενων(Δήμος –Νομαρχία) και  της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης( παρά τις διεκδικήσεις της ΕΛΜΕ Πιερίας εδώ και τρία χρόνια να χτιστούν τουλάχιστον δύο νέα σχολεία και τμήμα του παλιού Νοσοκομείου να αποδοθεί στην ειδική εκπαίδευση). 



Το «νέο σχολείο» της κ. υπουργού ξεκινά λοιπόν με τους καλύτερους οιωνούς!
Ευχόμαστε το επικαιροποιημένο πια μνημόνιο να εφαρμοστεί από την κυβέρνηση κατά γράμμα
Ώστε οι μαθητές μας να τύχουν όλων των ευεργετημάτων του ,όπως
-         ανάπτυξη ιδιαιτέρων ικανοτήτων προσαρμογής στο φυσικό περιβάλλον ώστε να κάνουν μάθημα στους10- 13ο c ,το ανώτερο ,διότι ποιος θα πληρώσει το πετρέλαιο αφού το κράτος απόσχει από τέτοιου είδους παλιοκαιρίτικες συνήθειες;
-          περαιτέρω ανάπτυξη της απαραίτητης πλέον δεξιότητας  να ρυθμίζει κάποιος την αναπνοή του με βάση το διαθέσιμο οξυγόνο και όχι την αναγκαία ποσότητα αυτού, σε τάξεις σαν τον «τάφο του Ινδού»(βλέπε Λυκ.Λεπτοκαρυάς κ.α)
-         εντατικοποίηση της εκμάθησης της γριφολογίας ώστε να θριαμβεύσει επιτέλους η αποστήθιση (ας πάψουν να ζητούν κάτι περίεργοι τύποι με ξύλινη γλώσσα ,τη βιωματική μάθηση και την ετήσια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που κοστίζουν)
-         ταχύρρυθμη κοινωνικοποίησή τους με πιο συχνή επίσκεψη στα φροντιστήρια μιας και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη καταργείται και ουδεμία μέριμνα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης προωθείται. Οι «μη έχοντες» γονείς θα απολαμβάνουν επίσης περισσότερο χρόνο τα τέκνα τους στο σπίτι.

Είναι ιστορίες για γέλια και για κλάματα
Και απορίες που μόνο η συλλογική θέληση των εκπαιδευτικών-γονέων –μαθητών μπορεί να επιλύσει.
Ανατρέποντας την ασύδοτη πολιτική της κυβέρνησης και της «τρόικας» και απαιτώντας την εφαρμογή ενός προγράμματος ανόρθωσης της εκπαίδευσης που θα δώσει πνοή στη θνήσκουσα παιδεία μας και στον τόπο.

Στάθης Συμεωνίδης
Μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Πιερίας
Εκπρόσωπος της Αυτόνομης Αγωνιστικής Κίνησης Καθηγητών Ν.Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου