Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΑΒΒΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Η αποικιοκρατική συμπεριφορά της ιδιωτικής, διεθνής κοινοπραξίας «Αιγαίον Α.Ε» που ιδιοποιείται για λογαριασμό της τον εθνικό άξονα Κλειδί Ημαθίας – Μαλιακού με σκοπό το κέρδος, είναι απόρροια των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μαζί ψήφισαν από κοινού το 2007 τις «συμβάσεις παραχώρησης» και την παράδοση των εθνικών δρόμων της χώρας μας στο ιδιωτικό κεφάλαιο.



Η πολιτική αυτή κινείται στα πλαίσια της στρατηγικής του κεφαλαίου, της ΕΕ, με εργαλείο την  απελευθέρωση της αγοράς προς όφελος των δυνάμεων του κεφαλαίου, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας.

Αυτή την πολιτική υπηρετούν με ευλάβεια, από όποιο μετερίζι και αν βρίσκονται οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τόσο ο νομάρχης οι δήμαρχοι, οι βουλευτές και άλλοι παρατρεχάμενοι κατά καιρούς «αγωνιστές».

Η κατάσταση με τις εθνικές αρτηρίες, τα αμέτρητα διόδια και τα συνεχώς αυξανόμενα χαράτσια, έχουν ρίζα στην κυρίαρχη πολιτική του συστήματος, που λέει τα πάντα στα μονοπώλια, το κεφάλαιο, τους μεγαλοεπιχειρηματίες με μοναδικό σκοπό το κέρδος. Αν δεν αμφισβητηθεί η στρατηγική της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, οι πολιτικοί τους ιμάντες τα αστικά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, εταιρίες σαν την «Αιγαίον Α.Ε» και όχι μόνο θα συμπεριφέροντε με αυτό τον τρόπο.

Το ζήτημα με τα διόδια είναι μόνο πολιτικό και όχι θέμα διαχειριστικό. Καμία εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που κάτω από την λαϊκή αγανάκτηση διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, εξωραΐζοντας την αντιδραστική, αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν. Εμπαίζουν και κοροϊδεύουν τον κόσμο με δήθεν συσκέψεις, επιτροπές, επισκέψεις σε υπουργεία. Και αν δεν γίνονται αυτά.

Παλλαϊκός ξεσηκωμός και αγώνας τώρα, μέσα από τα αντιμονοπωλιακά κινήματα της ανυπακοής, απειθαρχίας, κατά των αναγκών, συμφερόντων της πλουτοκρατίας, από τα διευθυντήρια της ΕΕ, του ΔΝΤ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Καμία εμπιστοσύνη σε όψιμους «αγωνιστές» με εκδηλώσεις «διαμαρτυρίας» τύπου πασαρέλας συνωστίζονται ο καθένας στο φακό της φωτογραφίας για την καλύτερη πόζα.

Χρειάζεται ρωμαλέο κίνημα, παλλαϊκή πανστρατιά που θα ενοποιεί τον λαϊκό αγώνα για το μεροκάματο, το δικαίωμα στην δουλειά ενάντια στις απολύσεις, την ακρίβεια, την φοροληστεία. Αγώνας στους δρόμους, αγωνιστικά και στην κάλπη στις 7 Νοέμβρη υπερψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  που στηρίζονται ενιαία σε όλη τη χώρα από το ΚΚΕ και από ασυμβίβαστους, αδιάλλακτους αγωνιστές στην καθημερινή πάλη.  Οι αγώνες μπορούν και πρέπει να βρουν πολιτική έκφραση, για την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων προς όφελος των λαϊκών δυνάμεων, για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης με κυρίαρχο τον λαό αποδεσμευμένο από τη κυριαρχία και τη εξάρτιση των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου