Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

«Βιολογικό παζάρι»

Η νέα δράση της Εθελοντικής Ομάδας Ν. Πιερίας

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Ο «ΤΟΠΟΣ» μας απέκτησε ένα νέο μέλος, μια ομάδα νέων, περιβαλλοντικά ευαίσθητων πολιτών, οι οποίοι κάνουν το πρώτο βήμα και μας καλούν να τους στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τις προσπάθειές τους.

Έχοντας ως βασικούς γνώμονες τον φυσικό τρόπο ζωής, την υγιεινή διατροφή και την οικολογική συμπεριφορά, αναζητούν πρακτικούς τρόπους επίτευξης των παραπάνω στόχων, ξεκινώντας με το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ. Δηλαδή, ένα μικρό παζάρι με προϊόντα από φυσικά υλικά και βιολογικά τρόφιμα. Στη νέα αυτή αγορά οι τιμές των προϊόντων δεν θα διαφέρουν από τις τιμές των συμβατικών προϊόντων στις άλλες λαϊκές, μιας και στο βιολογικό παζάρι θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο παραγωγοί, οπότε και το κόστος τους είναι μικρότερο.

Στόχος της δράσης αυτής, αλλά και γενικότερα της ομάδας, δεν είναι μόνο η εξασφάλιση υγιεινών προϊόντων. Μέσα από παράλληλες δραστηριότητες, όπως π.χ. το «Χαριστικό Παζάρι», η ομάδα επιθυμεί να προωθήσει νέες ιδέες σχετικά με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση προϊόντων, πάντα με απώτερο στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των μικρών παιδιών.

Παρακαλούνται, όλα τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας, που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ομάδα συντονισμού της δράσης «Βιολογικό παζάρι», να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την 8. Οκτωβρίου στέλνοντας email στη διεύθυνση info@otoposmou.gr

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου