Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των Π.Α.ΜΕ- Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε-Π.Α.ΣΥ.- Ο.Γ.Ε-Σ.Α.Μ.Π.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ- ΣΥΝΤΡΒΑΝΙ 7.30 Μ.Μ

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ( Π.Α.Σ.Κ.Ε, Δ.Α.Κ.Ε, Συνεργασία, Παρεμβάσεις) που πλειοψηφούν σε Ο.Λ.Μ.Ε και Δ.Ο.Ε. λειτουργώντας, για ακόμη μια φορά σαν αμορτισέρ των αντιδράσεων των εργαζομένων εκπαιδευτικών, σε ένα αντιΠ.Α.ΜΕ ξέσπασμα απέρριψε την πρόταση του Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών για πραγματοποίηση Γ.Σ., την οργάνωση του αγώνα, την κήρυξη απεργίας και συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 23 Σεπτεμβρίου. Αρνήθηκαν να δώσουν στον κλάδο  την ευκαιρία να εκφράσει οργανωμένα και με συλλογικό τρόπο, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και τους μαθητές τους, που πλήττονται από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, την αντίθεση του, στην αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης,στην αύξηση του Φ.Π.Α σε εκατοντάδες προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όταν την ίδια στιγμή επισπεύδεται η μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών. Να εκφράσουν την αντίθεση τους στην αύξηση των τιμολογίων των Δ.Ε.Κ.Ο. και στην επιβολή του λεγόμενου πράσινου φόρου.


Η αντίστοιχη πλειοψηφία ( Π.Α.Σ.Κ.Ε- Δ.Α.Κ.Ε.) στη τοπική Ε.Λ.Μ.Ε «καλά»  δασκαλεμένη από τις ηγεσίες της στην Ο.Λ.Μ.Ε. συνεδρίασε μέχρι τώρα μόνο 2 φορές και παρά την απόφαση του έκτακτου συνεδρίου της Ο.Λ.Μ.Ε για γενικές συνελεύσεις μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου ακόμη δεν καθόρισε ημερομηνία. Ταυτόχρονα απορρίπτει κάθε πρόταση του Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών για κινητοποίηση παρά τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στον νομό. Ίσως πιστεύουν πως με εθιμοτυπικές συναντήσεις και ανταλλαγή επιστολών πως θα λυθούν προβλήματα όπως είναι το στεγαστικό ( Μουσικό, 3ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο  Κονταριώτισσας ), η χρηματοδότηση που είναι μειωμένη κατά 30% συγκριτικά με πέρυσι και άλλα.
 Έτσι την στιγμή που με το πρόγραμμα σταθερότητας και με το μνημόνιο, μνημόσυνο των δικαιωμάτων μας, έχουμε χάσει πάνω από τρεις μισθούς. Ενώ αυξάνεται ο Φ.Π.Α. και ο Ε.Φ.Κ., όταν από το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει 2 δις., ενώ έρχονται νέες περικοπές στα επιδόματα και όταν η Καλλικρατικοποίηση των σχολείων θα εντείνει την ταξική διαφοροποίηση των σχολείων και θα εισαγάγει την ιδιοοικονομική λειτουργία τους όλοι αυτοί περί άλλων τυρβάζουν. Όλα αυτά, για ακόμη μια φορά,  αποδεικνύουν πως είναι μέρος του προβλήματος για αυτό και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να τους γυρίσουν την πλάτη. Να πάρουμε την οργάνωση της πάλης στα χέρια μας και μαζί με όλους εκείνους που πλήττονται από την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική του κεφαλαίου και των φορέων του, κυβέρνησης, Ν.Δ., ΛΑ.ΟΣ.,Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ με ταξικό προσανατολισμό να διεκδικήσουμε:
-    Καμιά αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
-   Καμιά αύξηση στο Φ.Π.Α στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
-    Καμιά αύξηση στα τιμολόγια των Δ.Ε.Κ.Ο και στην επιβολή του λεγόμενου πράσινου φόρου.
-    Έκτακτη χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών.
-    Αφορολόγητο όριο ο μισθός του νεοδιόριστου- να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο 45%.
-    Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – πρόσθετους έκτακτους διορισμούς- κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης.
-    1.900 ευρώ πρώτο μισθό σε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση
-    Δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και στο 80% του τελευταίου μισθού. Ο χρόνος ανεργίας να προσμετράται ως συντάξιμος.
-    Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, Ενιαίο 12 χρόνο Σχολείο, Δημόσιες και Δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές- Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Όχι στο αποκεντρωμένο – διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.  

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  7.30 μ.μ. ΣYΝΤΡΙΒΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου