Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας είχε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο τουρισμός, τη σημαντική μείωση αλλά και τους χειρισμούς που απαιτούνται για την τουριστική ανάκαμψη σε επίπεδο νομού.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Μπούρος, ο Αντιπρόεδρος κ. Ηλιάδης Ηλίας, ο Γ.Γραμματέας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, και ο Ταμίας κ. Τουλιαρής Σωτήριος.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μπούρος, η τουριστική κίνηση στην Πιερία φέτος σημείωσε μείωση σε ποσοστό που υπολογίζεται στο 20% και αφορά τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η μείωση στον τζίρο των τουριστικών καταλυμάτων.
Κακοί χειρισμοί επικοινωνιακοί για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, δημιούργησαν κλίμα ανασφάλειας, μετέφεραν μια κακή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό για θέματα που αφορούν την ακρίβεια, τα  επεισόδια, και  κακή παροχή υπηρεσιών, τόνισε ο κ. Μπούρος.
Υπήρξε μια μεγάλη προπαγάνδα ακόμη και από τα ελληνικά ΜΜΕ για τον τουρισμό μας, ενώ ακολούθησαν τα προβλήματα με την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, των μεταφορέων και των ιδιοκτητών βυτιοφόρων.
Όλα αυτά στη διάρκεια του χρόνου και πολύ περισσότερο στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην τουριστική εικόνα της Ελλάδας και αντίστοιχα της Πιερίας, που δέχθηκε επίσης ένα ισχυρό πλήγμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα με το κλείσιμο της εθνικής οδού τη χειμερινή περίοδο με το κλείσιμο των Τεμπών.
Τόνισε πως είναι  αναγκαία η στοχευμένη τουριστική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ο τουρισμός μπορεί να δώσει αναπτυξιακό διέξοδο στην Ελλάδα, τόνισαν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων που αναφέρθηκαν και σε δράσεις για την προώθηση του χειμερινού τουρισμού  (Στήριξη του Χιονοδρομικού Κέντρου) στην Πιερία αλλά και του ιαματικού τουρισμού (Αλυκές) με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Ο κ. Τσιτλακίδης μιλώντας και ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων τόνισε πως ήδη η Ομοσπονδία έχει καταθέσει τις προτάσεις της για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, ενώ κυριαρχεί στα αιτήματά της, η ολοκλήρωση του Χωροταξικού Σχεδιασμού, τις χρήσεις γης, αλλά και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Κουκοδήμος
Μετά την πλήρη ενημέρωση που είχε ο κ. Κουκοδήμος και για επιμέρους θέματα που απασχολούν τον κλάδο τόνισε πως έχουν γίνει σοβαρά λάθη στο θέμα της τουριστικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, που δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα. Δεν αντέδρασε η πολιτεία, δεν «επένδυσε» στον τουρισμό εν μέσω κρίσης, αν και γνώριζε πως ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μοχλό οικονομικής ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης, τόνισε ο κ. Κουκοδήμος.  Να αναλάβει τις ευθύνες της, να δημιουργήσει ουσιαστικές προϋποθέσεις τουριστικής ανάπτυξης και να βοηθήσει τη χώρα να ανακτήσει το χαμένο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, ως ποιοτικός και σύγχρονος τουριστικός προορισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου