Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου στο Δασαρχείο και στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου επισκέφθηκε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που έχει το τελευταίο διάστημα με τους φορείς του νομού για την καταγραφή προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία τους.


Στο Δασαρχείο Πιερίας
Συνάντηση με τον αν. διευθυντή κ. Ρούμπα Ευριπίδη είχε ο κ. Κουκοδήμος στη Διεύθυνση Δασών Πιερίας όπου συζητήθηκε κύρια το θέμα της έλλειψης προσωπικού της υπηρεσίας. Έλλειψη προσωπικού που δυσχεραίνει πολύ το έργο του Δασαρχείου όπως είπε ο κ. Ρούμπας και φυσικά έχει επίπτωση στις ανάγκες δασοπροστασίας.
Ο ίδιος έθεσε το θέμα της αναδιάταξης των δασονομείων του νομού, που θα πρέπει πλέον να ακολουθήσουν το σχέδιο «Καλλικράτης», δηλαδή τη δημιουργία 3 δασονομείων στην Πιερία που με την ανάλογη στελέχωση θα καλύπτουν τις ανάγκες των τριών πλέον δήμων του νομού.
Συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα του εκσυγχρονισμού της υπηρεσίας με τεχνικά μέσα, την αναγκαιότητα εκπαίδευσης των υπαλλήλων, όπως και της εκπόνησης του δασολογίου που θα απεγκλωβίσει γραφειοκρατικά την υπηρεσία και θα διευκολύνει και τους πολίτες, αφού θα δώσει λύση στο μεγάλο θέμα που αφορά τις πράξεις χαρακτηρισμού διαφόρων εκτάσεων.

Στο Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση και ενημέρωση είχε ο βουλευτής Πιερίας κ. Κουκοδήμος στο Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου με τον πρόεδρο του κ. Ανδρεδάκη.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, διαδικασία που ήδη καθυστέρησε πολλά χρόνια.
Ο κ. Ανδρεδάκης ενημέρωσε τον κ. Κουκοδήμο για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το θέμα της έκδοσης σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την επέκταση των ορίων, λέγοντας πως το επόμενο διάστημα θα έρθει αυτό το σχέδιο σε δημόσια διαβούλευση με τους φορείς του νομού για τη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου.

Αναφέρθηκε στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που υποστηρίζει ακριβώς τους λόγους που θα πρέπει να γίνει η επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, που σύμφωνα με την πρόταση και του Φορέα πρέπει να περιλαμβάνει τις περιοχές της Π.Λεπτοκαριάς, των Λειβήθρων και της Μονής Κανάλων.
Επίσης ο κ. Ανδρεδάκης αναφέρθηκε στο Διαχειριστικό Σχέδιο που θα αποτελέσει τον «μπούσουλα» για την διαχείριση, προστασία και ανάδειξη της φυσικής προστατευόμενης περιοχής  του Εθνικού Δρυμού.
Σε ο,τι αφορά τα λειτουργικά προβλήματα τόνισε πως ο Φορέας έχει έλλειψη προσωπικού, αφού αυτή τη στιγμή υπηρετούν 7 άτομα και πως ήδη έχει υποβληθεί αίτημα και έχει δοθεί η έγκριση για την πρόσληψη 6 φυλάκων.
Τέλος συζητήθηκε το θέμα της μεταφοράς των γραφείων  του Φορέα στο Μουσείο Ολύμπου, η κατασκευή του οποίου έχει ολοκληρωθεί και απομένει η παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου προκειμένου να συνταχθεί τεχνικό δελτίο για ένταξη της οργάνωσής του στο ΕΣΠΑ που συναντά γραφειοκρατικά προβλήματα.

Ο κ. Κουκοδήμος
Την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας των δασών και ιδιαίτερα των δυο ορεινών όγκων του Ολύμπου και των Πιερίων σημείωσε ο κ. Κουκοδήμος που τόνισε πως στην κατεύθυνση αυτή ο ίδιος θα επιδιώξει άμεσα να έχει επαφές στα αρμόδια υπουργεία.
Το γεγονός ότι υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην Πιερία και οι πολίτες αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προστασία των δασών, δεν σημαίνει ότι η πολιτεία θα πρέπει να εφησυχάζει, τόνισε χαρακτηριστικά.
Άμεσα θα πρέπει να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες σε στελέχωση των υπηρεσιών και του εκσυγχρονισμού με εξοπλισμό, κατέληξε ο κ. Κουκοδήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου