Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή Νομάρχη για διόδια

Επιστολή προς τους βουλευτές, τους δημάρχους του Νομού, τους παραγωγικούς φορείς και την Επιτροπή Αγώνα έστειλε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας των διοδίων στην Πιερία.
Ο Νομάρχης ζητά να συγκληθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω, προκειμένου να οριστεί μια συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα ώστε να ζητηθεί από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα λειτουργήσει κανένας επιπλέον σταθμός διοδίων στην Πιερία ωσότου κατασκευαστούν όλα τα παράλληλα οδικά έργα.



Η επιστολή του Νομάρχη έχει ως εξής:

«Μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την έναρξη των εργασιών κατασκευής παράπλευρου σταθμού διοδίων στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς από την εταιρία Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. και την αναστάτωση που προκλήθηκε και πάλι στους πολίτες της Πιερίας, θεωρώ σκόπιμο να πραγματοποιήσουμε μια νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή και των φορέων του Νομού, στο γραφείο μου.
Στόχος της σύσκεψης είναι να ορίσουμε από κοινού μια συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, ώστε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα λειτουργήσει κανένας επιπλέον σταθμός διοδίων στην Πιερία, ωσότου ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα παράλληλα οδικά έργα που θα διασφαλίζουν στους κατοίκους του Νομού ελεύθερη προσπέλαση στο Νομό, εκτός του εθνικού οδικού άξονα.
Είναι αντισυνταγματικό οι πολίτες της Πιερίας αλλά και οι επισκέπτες να μην έχουν μια εναλλακτική λύση μετακίνησης και με τη μέθοδο του «χωνιού» να είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν την εθνική οδό, πληρώνοντας διόδια για να φθάσουν ακόμη και στην έδρα του Δήμου τους.
Εκτιμώ ότι είναι καιρός να σταματήσει το κρυφτούλι μεταξύ της εταιρίας και των πολιτών αλλά και η απαξιωτική συμπεριφορά της εταιρίας απέναντι στους θεσμικούς φορείς της Πιερίας και η κυβέρνηση που παρακολουθεί τους όρους της σύμβασης παραχώρησης να αναλάβει τις ευθύνες της».


Ο Νομάρχης Πιερίας
Γιώργος Παπαστεργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου