Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Γιάννης Αμοιρίδης: για τα ΑΜΕΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την συνέχιση της εργασίας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που είχαν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, στις Επιχειρήσεις των ΟΤΑ, εφόσον οι διοικήσεις των επιχειρήσεων λάβουν σχετική απόφαση.

Στις αρχές του έτους, ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, είχε ζητήσει από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να διερευνηθούν οι δυνατότητες για το εάν μπορούν τα ΑΜΕΑ να συνεχίσουν να εργάζονται στους ΟΤΑ και μετά τη λήξη του προγράμματος.
Ύστερα από αυτό, με ερώτημά του το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προς τον Νομικό Συμβούλιο του Υπουργείου, τον Φεβρουάριο του 2010, ζητούσε ενημερωθεί για το αν είναι δυνατή και νόμιμη η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων (παρ.1 του άρθρου 11 του Ν. 3227/2004) για συνέχιση της απασχόλησής των ΑΜΕΑ στις επιχειρήσεις των ΟΤΑ και μετά την ολοκλήρωση του επιχορηγούμενου από τον ΟΑΕΔ προγράμματος και με βάση τις διατάξεις του Ν. 2643/1998.
Η εισήγηση του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου, αναμένεται να βγει μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα και σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι θετική για τη συνέχιση της εργασίας των ΑΜΕΑ στις δημοτικές επιχειρήσεις, εφόσον θα υπάρχει η σχετική απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια θα προωθηθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και κατόπιν εφόσον υπάρξει και από εκεί θετική εισήγηση στο Υπουργείο Εσωτερικών.
«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, η οποία αφορά ένα κρίσιμο κομμάτι του πληθυσμού σε όλη την Ελλάδα, εργαζομένους που από τη μία μέρα στην άλλη έμειναν άνεργοι, με πρόσχημα έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με τα οποία δεν επιτρέπονταν η συνέχιση του προγράμματος», ανέφερε ο κ. Αμοιρίδης, σημειώνοντας πως ήδη κάποιες δημοτικές επιχειρήσεις και δημοτικά συμβούλια, αποφάσισαν και μετέτρεψαν τη σχέση εργασίας της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων, σε αορίστου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου