Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Τελικά, θέλουν αξιόμαχη αστυνομία;

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
    Άλλο ένα ανάλγητο χτύπημα στο αστυνομικό σώμα, έρχεται να αποτελειώσει ό,τι με σύνεση και αυτοσυγκράτηση, προσπαθούμε εδώ και μερικούς μήνες να διασώσουμε.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται η περικοπή ακόμα και των κονδυλίων των νυχτερινών και για την πέραν του πενθημέρου εργασία, λες και η αστυνόμευση γίνεται αλά κάρτ, λες και η εγκληματικότητα έχει ωράρια, λες και οι κακοποιοί εξημερώθηκαν λόγω …Μνημονίου και δεν απαιτείται πλέον ολόκληρες υπηρεσίες (Ασφάλεια, γήπεδα κλπ) να εργάζονται Κυριακές, αργίες, τη νύχτα κλπ…
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
    Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η οικονομική κρίση, δίνει ένα τιτάνιο αγώνα για να προστατέψει το εισόδημα όλων, αλλά και για να κρατήσει όρθιο τον Αστυνομικό Οργανισμό, τονίζοντας ότι ασφάλεια χωρίς κονδύλια δεν γίνεται.
     Κατ’ αρχήν, όταν ανακοινώθηκαν οι ισοπεδωτικές περικοπές μισθών και επιδομάτων, αγωνιστήκαμε για να έχουμε ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους και να εξαιρεθούν τα νυχτερινά και η πέραν του πενθημέρου εργασία και κατορθώσαμε τότε με πολύ κόπο να πείσουμε τους κυβερνώντες ότι είχαμε δίκιο. Υπήρξε στη συνέχεια η λαίλαπα του ασφαλιστικού, όπου και πάλι με πολύ κόπο, πείσαμε ότι πρέπει να αναγνωριστούν οι ιδιαιτερότητες των ενστόλων κάτι πάλι που έχει σχέση με την εκτός κανονικού ωραρίου εργασία, γιατί η Αστυνομία δουλεύει 7 ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες το 24 ωρο και σε ένα βαθμό το αυτονόητο αυτό, κατορθώσαμε να πείσουμε ώστε να γίνει αποδεκτό.  
       Αντελήφθησαν οι κυβερνώντες ότι η 24ωρη απασχόληση, η υπερεργασία μας, η προσφορά υπηρεσιών πέραν του πενθημέρου και τη νύχτα, δεν αμείβονται πραγματικά, καθώς δεν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία, αλλά καταβάλλονται κάποια «ψίχουλα»…
Τώρα, κι ενώ είχαμε λάβει τις διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές, μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα πενθήμερα και τα νυχτερινά. Ήδη υφίσταται ζήτημα αποπληρωμής των νυχτερινών. Αν είναι δυνατόν!!! 
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πρακτικές που απαξιώνουν την ΕΛ.ΑΣ., αποδομούν τη λειτουργία των υπηρεσιών και τορπιλίζουν την εργασιακή «ειρήνη».
         Τελικά, θέλουν αξιόμαχη και αποτελεσματική αστυνομία που ενδιαφέρεται για το προσωπικό της και για τον πολίτη; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
    Θέλουμε ακόμα να πιστεύουμε ότι το ζήτημα ανάγεται στο επίπεδο της γραφειοκρατικής – τεχνικής αντιμετώπισης, καθώς το τόσο, λόγω κυρίως έλλειψης δύναμης, καταπονούμενο αστυνομικό προσωπικό για την εκπλήρωση της αποστολής του, βρίσκεται σε κατάσταση οριακής αντοχής.
    Σε κάθε περίπτωση καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα, αν μη τι άλλο για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας αλλά και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για  την  Εκτελεστική  Γραμματεία  της  Π. Ο. ΑΣ. Υ.

               Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας
     ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος       ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης
             6932310597                          6974427848

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου