Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα της Βουλευτού Πιερίας Μαρίας Μίχου για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα  για την Τρίτη Ηλικία,  για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα, πολλές φορές μέσα από αντιξοότητες, και ιδιαίτερα  τώρα  στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε.

Είναι γεγονός πως η συμβολή  των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας  είναι σημαντική  σε όλους τους τομείς. Μοναδικές εμπειρίες των συνανθρώπων μας που απλόχερα μεταφέρουν στις νέες γενιές, συμμετοχή σε κοινωνικούς και εθελοντικούς συλλόγους, ενεργή συμμετοχή στην οικογένεια, αποδεικνύουν ότι τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας όχι μόνο δεν είναι στο περιθώριο αλλά αποτελούν αναπόσπαστο και αναγκαίο κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας.

Ωστόσο και η Πολιτεία από την πλευρά της οφείλει να στηρίξει και να αγκαλιάσει τους ηλικιωμένους,  με μέτρα  και ενέργειες  που θα τους εξασφαλίζουν καλή ποιότητα ζωής και φυσικά ολοκληρωμένη φροντίδα με  αναβαθμισμένες υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης.

Είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας  της Τρίτης Ηλικίας , μοιραζόμαστε τις επιθυμίες τους  σεβόμαστε  τις ανάγκες  τους, και τους  ευχαριστούμε  για όλα όσα μας προσέφεραν και συνεχίζουν να μας προσφέρουν, με ανιδιοτέλεια  και θυσίες , για το καλό της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου