Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΩΤΗ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

“Διαλύουν ό,τι απέμεινε όρθιο από το ΕΣΥ”

Υγειονομικές δομές του νομού Πιερίας και συγκεκριμένα το Πολυϊατρείο του ΙΚΑ και το νέο νοσοκομείο Κατερίνης, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Παρασκευή, μαζί με τα μέλη του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.


Στο Πολυϊατρείο, ο διευθυντής την ενημέρωσε για το πρόβλημα που έχει προκύψει στη λειτουργία του, εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης ιατρών ειδικοτήτων και κυρίως ακτινολόγου. Οι ελλείψεις έχουν επίσης αντίκτυπο και στους ασθενείς, που –εκτός του ότι ταλαιπωρούνται- επωμίζονται επιπλέον χρέος, αφού για μια απλή ακτινογραφία, είναι υποχρεωμένοι να καταφύγουν σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.
Η βουλευτής, επισκεπτόμενη το νέο νοσοκομείο Κατερίνης, συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων, εκπρόσωπο των γιατρών καθώς και το διοικητή του και στη συζήτηση που είχαν, της εκτέθηκε το ζήτημα που έχει προκύψει με το θέμα του προσωπικού και συγκεκριμένα της άμεσης ανάγκης σε προσλήψεις.
Το νοσοκομείο, που άνοιξε μόλις πριν δύο εβδομάδες, εκτείνεται σε οικόπεδο 70.000 στρ. και καταλαμβάνει 32.000 τ.μ. δομημένο χώρο, αλλά παρά το γεγονός ότι έχει νέες υπερσύγχρονες κλινικές, αυτές δε λειτουργούν γιατί δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Γιατροί, εργαζόμενοι και διοίκηση, ζήτησαν να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να βελτιστοποιηθεί το επίπεδο των παρεχομένων στους ασθενείς υπηρεσιών. Επίσης, σε ό,τι αφορά στον χώρο του παλαιού νοσοκομείο, μέσα στην πόλη της Κατερίνης, ζήτησαν την αξιοποίησή του ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, αφού στην περιοχή δεν υπάρχουν άλλες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, καθώς και για τη μεταφορά μέρους των δομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η βουλευτής μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Όλα δείχνουν πως και η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα συνεχίσει, με ακόμη ίσως μεγαλύτερο ζήλο από αυτόν των προκατόχων της, τη διάλυση όσων έχουν απομείνει όρθια, από αυτό που κάποτε ονομάζαμε Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όσα ακούσαμε από το στόμα του κ. Λοβέρδου για τα σχέδιά του στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας, έπεισαν και τον πλέον δύσπιστο ότι η σημερινή κυβέρνηση, αν και έχει περιθώρια διαφορετικών επιλογών από όσα προτάσσει η τρόικα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην πράξη συναινεί στις νεοφιλελεύθερες, απάνθρωπες επιταγές τους. Παρά τις δεσμεύσεις για στήριξη του τομέα της υγείας με προσλήψεις, το μόνο που είδαμε έως τώρα ήταν απλά η μεγαλύτερη απαξίωση των δημοσίων υγειονομικών υπηρεσιών. Εμείς πιστεύουμε ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και είναι στο χέρι μας, των πολιτών και της κοινωνίας, αρχής γενομένης από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, να τους δείξουμε ότι τα σχέδιά τους, να ξεπουλήσουν την χώρα, θα ανατραπούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου