Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Ολύμπου από το ΕΣΠΑ

Για πρώτη φορά στην σαραντάχρονη ιστορία του, το  Φεστιβάλ Ολύμπου χρηματοδοτείται με σημαντικές πιστώσεις  από το ΕΣΠΑ, ύψους 800.000 €.
Το ευχάριστο νέο για τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Πιερίας , ανακοίνωσε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ύστερα από την ενημέρωση που είχε από την Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας κα Μ. Λιονή 
Η έγκριση του τεχνικού δελτίου που υπέβαλε το Δ.Σ του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου από την διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ, βασίστηκε στην πολύχρονη δραστηριότητα του θεσμού, στην ποιότητα των εκδηλώσεων, στην επιστημονική έρευνα που πραγματοποίησε το ΤΕΙ Κατερίνης και κυρίως στην διεθνοποίηση του Φεστιβάλ με την καθιέρωση του θεσμού της τιμώμενης χώρας .
Όπως είναι γνωστό φέτος στο 39ο Φεστιβάλ Ολύμπου η τιμώμενη χώρα ήταν η Γαλλία, γεγονός που βασίστηκε στις στενές σχέσεις που ανέπτυξε ο Δήμος Δίου με το σύνολο της  γαλλικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα.
Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα εξελιχθεί σε τρία χρόνια και θα υλοποιηθεί με τεχνικό σύμβουλο την Πιερική Αναπτυξιακή ΟΤΑ Α.Ε.
Δεν πρέπει να παραλείψω, ανέφερε ο κ. Παπαχρήστος, ότι η μεγάλη αυτή επιτυχία για τον Νομό Πιερίας οφείλεται επίσης στις συστηματικές προσπάθειες του υπευθύνου των δημοσίων σχέσεων του Δ.Σ. του ΟΡΦΕΟ και ειδικού συνεργάτη του Δήμου κ. Νίκου Πασχαλούδη για την καθιέρωση του θεσμού της τιμώμενης χώρας και για την επιτυχημένη υλοποίησή του, καθώς επίσης και στην Γ. Γραμματέα του ΔΣ του ΟΡΦΕΟ και Δ/ντριας της Πιερικής Αναπτυξιακής κ. Μπέτυς Παρτσαλίδου   για  την άψογή κατάρτιση και τεκμηρίωση του τεχνικού δελτίου.
Το 40ο Φεστιβάλ Ολύμπου θα ξεκινήσει με τις καλύτερες από κάθε άλλη φορά προοπτικές , κατέληξε ο κ. Παπαχρήστος και θα αποκτήσει την λαμπρότητα που του αξίζει, οι προσπάθειες όλων των Πιεριέων που με αυταπάρνηση και πείσμα  έβαλαν τα θεμέλια του θεσμού, βρήκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δικαίωσή τους . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου