Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σας καλούμε…….

-    Η Κατερίνη να γίνει ανθρώπινη πόλη και όχι πόλη του αυτοκινήτου.
-    Πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι και παιδιά να έχουν το χώρο τους.
-    Οι δρόμοι και οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης μας να αποτελούν τόπους επαφής όλων των δημοτών και όχι τείχη που δημιουργούν στεγανά και απομονώνουν τον άνθρωπο. Ο πεζός και ο ποδηλάτης σε αντίθεση με τον αυτοκινητιστή, έχουν στενή επαφή με το περιβάλλον.


-    Θέλουμε τον περιορισμό του αυτοκινήτου.  γιατί τότε μπορεί να εμφανιστεί και ο ποδηλάτης και η παρουσία του είναι ένα αλάνθαστο κριτήριο ποιότητας για το αστικό περιβάλλον.  
Εμείς διαμορφώνουμε και επιλέγουμε  την πολιτιστική στάση μας και ζητούμε:
-    Συντήρηση και σηματοδότηση του υπάρχοντος ποδηλατοδρόμου, ώστε
να αποφευχθεί άλλη χρήση.
-    Μελέτη και κατασκευή ποδηλατοδρόμων με συγκεκριμένο προγραμματισμό και χρονοδιάγραμμα, ώστε η κατασκευή τους να εκπληρώνει την παρακάτω αρχή: Όλα τα Δημόσια και Δημοτικά κτίρια, χώροι αθλητισμού (π.χ. Σχολεία,  Γυμνάσια και Λύκεια ), να συνδέονται μεταξύ τους.
-    Κατασκευή ειδικών χώρων στάθμευσης για ποδήλατα.
-    Σύνδεση με κοντινά χωριά, όπως Ν. Κεραμιδί, εργατικές κατοικίες στο Π. Κεραμίδι,  Ν. Έφεσος,  Ν. Τραπεζούντα και Νεοκαισάρεια.
-    Σύνδεση με την Παραλία Κατερίνης, Ολυμπιακή Ακτή, Παραλία Κορινού.
-    Ανάπλαση του Λεύκου ποταμού (Πέλεκα), η ένταξή του στον ιστό της πόλης .
-    Ανάπλαση,  Πλατανόδασος -  Νεοκαισάρεια,  με τον Λεύκο ποταμό ( Πέλεκα ),  με Πλατανόδασος – Ν, Κεραμίδι και Ν. Χράνη με την δημιουργία ποδηλατοδρόμων, πάρκων και χώρων αναψυχής ως μεγάλος νέος πνεύμονας του Καλλικρατικού δήμου Κατερίνης. 

Οι παρευρισκόμενοι  στην ποδηλατοβόλτα διαμαρτυρίας  Κατερίνη – Ν. Κεραμίδι

Οι ΕΛ.Π.ΠΙ. Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα, π.ο. Σ.Ε.Ο. Κατερίνης  Περιβαλλοντική ομάδα 2ου ΕΠΑΛ, Κατερίνης Διασωστική Ομάδα Πιερίας  και μέλη ποδηλατικών ομάδων  της Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου